Košarka

Barca i Tau završili, Unicaji popravni

Goran Markuš • srijeda, 20.05.2009.
Barca i Tau završili, Unicaji popravni

Tendencija potpunog obrata u drugom krugu doigravanja ACB lige nastavila se i nakon poraza Reala. Naime, dok su se u prvim susretima Barcelona i Tau mučili da bi upisali prve pobjede do drugih su došli bez većih problema i tako se plasirali u polufinale dok je Unicaja tijesnim slavljem kod Kalise uspjela vratiti prednost domaćeg terena...

Iako je Bilbao i ovog puta sasvim solidno odradio svoj posao Keramičari predvođeni izuzetno raspoloženim Igorom Rakočevićem (23 poena, 5 skokova) ovog su puta pokazali zube i sigurnom pobjedom nakon samo dva četvrtfinalna ogleda plasirali su se u polufinale ACB lige.

Iako su domaćini sasvim solidno otvorili susret gosti preuzimaju prednost već do kraja druge četvrtine da bi u nastavku bez većih problema u svoju korist priveli susret kraju. Uz Lukea Reckera (19 poena) glavnom snagom Bilbaoa ponovno se pokazao sjajni hrvatski duo Drago Pašalić (15 poena, 6 skokova) - Marko Banić (11 poena, 7 skokova).

Sličnih problema u prvom susretu doigravanja imala je i Barcelona koja je nakon tijesne pobjede ovog puta potpuno deklasirala Spahijinu Pamesu i tako još jednom opravdala status jednog od favorita za samu titulu prvaka. Dok kod Pamese moramo izdvojiti Perovića koji je uz 11 poena upisao i pet skokova prvo ime Barcelone ovog puta bio je David Anderson koji je 21 poen zabio uz stopostotni šut za dva.

Za razliku od gore spomenuta dva četvrtfinalna ogleda vrlo napeto je bilo i kod Canarije kojoj je u goste stigla Unicaja, klub koji zbog kiksa u prvoj međusobnoj utakmici ovog puta jednostavno nije smio izgubiti. Ipak, Josh Fisher (16 poena) i Jim Moran (12 poena) uspjeli su zadržati domaćine u prednosti tijekom cijelog prvog poluvremena, no neočekivano raspoloženi Boniface Ndong (17 poena, 11 skokova) i Carlos Cabezas (14 poena) u nastavku okreću rezultat u korist gostiju koji su tako dobili još jednu priliku za plasman u polufinale lige.

Ovakav razvoj situacije pred nama je ostavio još dva četvrtfinalna ogleda - Real Madrid dočekuje Joventut već ovog petka dok će Unicaja i Kalise svoj posljednji ovosezonski ogled odraditi dan kasnije.

ACB liga, završnica

četvrtfinale

Real Madrid79:62Club Joventut Badalona
Baskonia90:86Dominion Bilbao Basket
Barcelona68:66Valencia
Unicaja Málaga96:90 *Herbalife Gran Canaria
Club Joventut Badalona82:77Real Madrid
Dominion Bilbao Basket76:97Baskonia
Valencia55:81Barcelona
Herbalife Gran Canaria68:70Unicaja Málaga
Real Madrid78:61Club Joventut Badalona
Unicaja Málaga88:57Herbalife Gran Canaria

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!