Košarka

Madriđani krenuli pobjedom

Goran Markuš • nedjelja, 17.05.2009.
Madriđani krenuli pobjedom

Bez većih problema, sjajno odrađenom drugom četvrtinom košarkaši Real Madrida na najbolji su mogući način otvorili ovosezonsko izdanje španjolskog playoffa - sigurnom pobjedom. Međutim, za Joventut najozbiljniji problem nije poraz već ozljeda sjajnog Rickyja Rubia...

Kao što se i očekivalo Madriđani su na domaćem terenu stigli do uvodne pobjede u četvrtfinalnom ogledu sa Joventutom. Već na samom otvaranju domaćini se nešto bolje snalazi i čvrstom igrom posebice na svojoj polovici terena dolaze na solidnih +5.

Ipak, pravi šok za goste stiže u nastavku. Naime, tijekom povratka u obranu velika mlada nada kluba, Ricky Rubio (2 poena) nespretno se poskliznuo i pao pri čemu je rastegnuo prepone.Više ga u igri nismo vidjeli, a tek će kasniji pregledi pokazati hoće li biti spreman za sljedeći susret. Domaćini su pruženo sjajno iskoristili i uz čvrstu obranu sa nekoliko odličnih napada do poluvremena bježe na ogromnih +24.

Nakon sjajnog posla u završnici prvog poluvremena mirnim nastavkom Real je očuvao svoju prednost sve do ulaska u posljednjih deset minuta tijekom kojih uslijed nešto opuštenije igre domaćina gosti ipak uspijevaju smanjiti zaostatak na nešto ugodnijih konačnih -17.

Sa 12 poena najefikasnijim igračem gostiju pokazao se Pau Ribas dok je domaćine predvodio sjajan dvojac Louis Bullock (14 poena) - Felipe Reyes (10 poena, 8 skokova). 15. minuta na terenu dobio je i naš Marko Tomas koji je upisao devet poena (1/2 slobodna bacanja, 1/1 šut za dva, 2/6 šut za dva) i asistenciju.

Sljedeći, drugi međusobni ogled ovih dviju momčadi zakazan je već za ponedjeljak s početkom u 20:15h.

ACB liga, završnica

četvrtfinale

Real Madrid79:62Club Joventut Badalona
Baskonia90:86Dominion Bilbao Basket
Barcelona68:66Valencia
Unicaja Málaga96:90 *Herbalife Gran Canaria
Club Joventut Badalona82:77Real Madrid
Dominion Bilbao Basket76:97Baskonia
Valencia55:81Barcelona
Herbalife Gran Canaria68:70Unicaja Málaga
Real Madrid78:61Club Joventut Badalona
Unicaja Málaga88:57Herbalife Gran Canaria

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!