Košarka

Canaria iznenadila, Hrvati ostali kratki

Goran Markuš • nedjelja, 17.05.2009.
Canaria iznenadila, Hrvati ostali kratki
Foto: EPA

U niti jednom od tri današnja playoff ogleda nije nedostajalo uzbuđenja. Naime, dok su s jedne strane Spahijina Pamesa i Bilbao ostali kratki usprkos sjajnom učinku hrvatskog dvojca Banić - Pašalić, Gran Canaria je odvela Unicaju u produžetak gdje je slavljem iznenadila prepunu dvoranu navijača Unicaje...

Usprkos sjajnom učinku dvojca Omar Cook (25 poena) - Marcus Haislip (20 poena) Gran Canaria je uspjela sačuvati malu prednost iz druge četvrtine koja se pokazalo dostatnom da susret odvedu u produžetak. Timskom igrom sa nešto više raspoloženih igrača iznenadili su oko deset tisuća gledatelja i sa +6 svladali favoriziranog domaćina.

Bio je to odličan dan za redom Melvina Sandersa (17 poena), Marija Fernandeza (14 poena, 7 skokova), Marcusa Norrisa (12 poena) i ostatak gostujuće momčadi koja će tako već u utorak ugostiti Unicaju. Novom pobjedom osigurali bi potpuno neočekivani prolazak u polufinale ACB lige.

Iako je uvjerljivo prvi kandidat za prvaka Tau Ceramica je tek u samoj završnici uspjela izboriti i uvodnu pobjedu protiv neočekivano raspoloženog Bilbaoa. Naime, nakon što su domaćini nešto spretnije otvorili susret gosti vrlo čvrsto otvaraju drugu četvrtinu i praktički savršenim napadačkim učinkom bježe na potpuno neočekivanih +13.

Međutim, Duško Ivanović očito je sjajno odradio svoj dio posla za vrijeme odmora jer njegova se momčad vratila u igru kao da problema nije niti bilo da bi se već na samom početku posljednje četvrtine vratili rezultatski egal. Nakon izjednačenja iskustvo je presudilo i na leđima fantastičnog dvojca Igor Rakočević (18 poena) - Mirza Teletović (8 poena) Keramičari upisuju prvu pobjedu u doigravanju.

Uz već spomenuti dvojac svakako treba pohvaliti i Tiaga Splittera koji je uz 15 poena skupio i deset skokova, a ništa manje važna karika domaćina nije bio niti Pete Mickeal (16 poena, 5 skokova). Kod Bilbaoa fantastičnu utakmicu odigrao je hrvatski duo Drago Pašalić (15 poena, 5 skokova) - Marko Banić (14 poena, 5 skokova) koji je uz Salva Guardia (15 poena, 5 skokova) i Lukea Reckera (15 poena) pošteno namučio španjolskog euroligaša.

Ništa lakše svoj prvi susret nisu dobili niti košarkaši Barcelone koje je Pamesa našeg Nevena Spahije zamalo odvela u produžetak. Naime, iako su domaćini predvođeni vrlo raspoloženim Franom Vazquezom (18 poena, 7 skokova) praktički cijeli susret imali rezultatsku prednost čvrstom završnicom gosti su dobili priliku odvesti susret u produžetak, no Basile (6 poena) je uspio blokirati Martineza (5 poena) što je rezultiralo sa tijesnom +2 pobjedom Barcelone.

Doigravanje se nastavlja sutra kod Joventuta kojemu u goste dolazi Real Madrid. Susret je zakazan za 20.15h.

ACB liga, završnica

četvrtfinale

Real Madrid79:62Club Joventut Badalona
Baskonia90:86Dominion Bilbao Basket
Barcelona68:66Valencia
Unicaja Málaga96:90 *Herbalife Gran Canaria
Club Joventut Badalona82:77Real Madrid
Dominion Bilbao Basket76:97Baskonia
Valencia55:81Barcelona
Herbalife Gran Canaria68:70Unicaja Málaga
Real Madrid78:61Club Joventut Badalona
Unicaja Málaga88:57Herbalife Gran Canaria

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!