Košarka

PAO prvi finalist

Tea Lokas • nedjelja, 17.05.2009.
PAO prvi finalist
Foto: Nikola Movrić

Ponovno je Panathinaikos bio uspješan u domaćem okruženju ostvarivši tako i treću pobjedu protiv Arisa, presudnu za plasman u finale doigravanja grčkog košarkaškog prvenstva. Za drugo mjesto u finalu bore se sutra Olympiacos i Maroussi, no kako Olympiacos ima prednost 2-0, relativno izvjesno je da će ta dva kluba snage odmjeriti još jednom...

Drugoplasirani iz prvog dijela sezone i ovosezonski prvak Europe, Panathinaikos, imat će priliku ostvariti još jedan izniman uspjeh - osvojiti grčko prvenstvo. Naime, grčka favorizirana momčad plasirala se u finale slavljem u tri utakmice protiv Arisa, a ostaje za vidjeti hoće li isto napraviti i prvak regularnog dijela sezone.

Iako je PAO nakon prve četvrtine bio u zaostatku pola koša (17:18), do kraja poluvremena kao i cjelokupnog susreta nije se dalo naslutiti da bi išta moglo pokvariti slavlje Atenjanima. Konačan rezultat nije uvjerljiv kao u prethodna dva susreta, no dovoljan za 3-0 u polufinalu play-offa.

Najbolji igrač pobjedničke momčadi bio je Vassili Spanoulis sa 16 ubačenih poena, četiri asistencije i sedam izborenih prekršaja. S druge strane iskazao se s jednim poenom manje Dimitri Tsaldaris (15), koji je četiri puta i asistirao.

Grčka liga

polufinale

Panathinaikos84:80Aris
Olympiakos102:80Maroussi
Aris53:66Panathinaikos
Maroussi78:93Olympiakos
Panathinaikos71:69Aris
Olympiakos81:67Maroussi

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!