Košarka

PAO ponovno slavi

Tea Lokas • nedjelja, 10.05.2009.
PAO ponovno slavi
Foto: Nikola Movrić

Nakon slavljeničkog pohoda u Europi, Panathinaikos se trebao "spustiti na zemlju" i završiti započeti posao i u domaćoj ligi. Zasad mu i to polazi za rukom pa je u prvom polufinalnom susretu slavio protiv opasnog Arisa...

Stepenicu bliže još jednom naslovu došli su košarkaši Panathinaikosa koji su s četiri poena razlike svladali Solunjane u njihovom prvom dvoboju razigravanja u polufinalu. Aris nije loše ušao u utakmicu, dominiravši cijelom prvom četvrtinom (21:25). Osjetan pad u igri događa im se u drugom dijelu, a na odmor odlaze s rezultatom 40:37 na semaforu.

U trećoj četvrtini se ponovno primiču Atenjanima te s poravnatim rezultatom očekuju posljednju dionicu utakmice. Napetost razbija uigrana ekipa Panathinaikosa koja okončava još jednu predstavu u svoju korist, upravo rezultatom realnim za ukupan dojam - 84:80.

Vezane vijesti

Slavlju je najviše pridonio Nikola Peković koji je za pobjedničku ekipu ubacio 19 poena, uz četiri skoka i sedam izborenih prekršaja. No titulu najboljeg igrača utakmice ipak je ponio košarkaš Arisa Spencer Nelson, sa statistikom od 23 poena, deset skokova, sedam izborenih prekršaja te četiri asistencije.

Grčka liga

polufinale

Panathinaikos84:80Aris
Olympiakos102:80Maroussi
Aris53:66Panathinaikos
Maroussi78:93Olympiakos
Panathinaikos71:69Aris
Olympiakos81:67Maroussi

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!