Košarka

Vujčić preletio Maroussi

Tea Lokas • ponedjeljak, 11.05.2009.
Vujčić preletio Maroussi
Foto: Kristijan Komarica

Nakon uspješnog starta Panathinaikosa, i pobjednik prvog dijela sezone, Olympiacos, zabilježio je prvu pobjedu u polufinalnoj utrci za prvaka Grčke. Odlična je vijest da je igrač utakmice bio naš Nikola Vujčić...

Uvjerljiv prvi korak u polufinalu grčkog play-offa napravili su igrači Olympiacosa koji su slavili rezultatom 102:80 protiv ekipe Maroussija.

Za razliku od prvaka Europe, Olympiacos se nije nimalo namučio pri odmicanju od Maroussija od starta pa do posljednjeg zvižduka suca, kada su ostvarili 22 poena razlike, najrealniji mogući rezultat na kraju ovog susreta. Već na kraju prve četvrtine Olympiacos je imao 13 poena razlike, a ta se prednost povećavala razmjerno četvrtinama pa je na kraju trećeg dijela rezultat izgledao nadmoćno - 75:56. Najvažniju kariku u pobjedi svoje ekipe odigrao je Nikola Vujčić koji je ubacio 20 poena, asistirao tri puta te upisao šest skokova.

Vezane vijesti

Printezis i Bourousis odmah su iza Vujčića po učinku, upisavši 16 odnosno 15 poena na "račun" pobjedničke momčadi. Kod Maroussija su se istaknuli Billy Keys i Mavrokefalidis s po 12 poena.

Grčka liga

polufinale

Panathinaikos84:80Aris
Olympiakos102:80Maroussi
Aris53:66Panathinaikos
Maroussi78:93Olympiakos
Panathinaikos71:69Aris
Olympiakos81:67Maroussi

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!