Košarka

Olympiacos produžio u završnicu

Tea Lokas • ponedjeljak, 18.05.2009.
Olympiacos produžio u završnicu
Foto: Kristijan Komarica

Bez ikakvih problema ostvaren je cilj košarkaša grčkog Olympiacosa, koji su još jednom nadmoćnom pobjedom zaslužili finale play-offa protiv starih rivala - Panathinaikosa. Najbolji mogući ishod za gledatelje koji će ponovno moći uživati u okršaju ovih dviju velikih momčadi...

Maroussi nije ima nikakve šanse izboriti makar jednu pobjedu u polufinalnom doigravanju. Danas je nadmoć po treći put potvrdila ekipa Vujčićevog Olympiacosa pobijedivši očigledno slabije protivnike rezultatom 81:67.

Od početka je to bila jednosmjerna ulica za vodeće nakon regularnog dijela sezone. Naime, od početka utakmice sve je vodilo ka njihovom slavlju. Nakon prve četvrtine stvorili su razliku od šest poena (23:17), koja je svoj epilog dobila u povećavanju prednosti do poluvremena na +10.

Za konačnih 14 razlike najviše su radili Giannis Bourousis sa 17 i Lynn Greer sa 16 poena. Naš Vujčić je upisao osam poena, šest skokova i tri asistencije. U gubitničkoj ekipi Maroussija trojica igrača imala su dvoznamenkasti učinak: Kaimakoglou (12), Koubouras(12) te Mavrokefalidis (10).

Iako je Olympiacos skupio najviše bodova u prvom dijelu sezone, PAO će imati dodatni motiv jer će u slučaju osvajanja naslova prvaka to biti trostruka kruna za grčkog velikana.

Grčka liga

polufinale

Panathinaikos84:80Aris
Olympiakos102:80Maroussi
Aris53:66Panathinaikos
Maroussi78:93Olympiakos
Panathinaikos71:69Aris
Olympiakos81:67Maroussi

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!