Košarka

Siriščević i Marcelić najviše

Branimir Korać • ponedjeljak, 18.05.2009.
Siriščević i Marcelić najviše
Foto: Nikola Movrić

Započela su doigravanja u gotovo svim prvenstvima diljem Europe. Broj hrvatskih košarkaša ulaskom u doigravanja se naglo smanjio, a tijekom prošlog tjedna nekolicina njih je igrala vrlo dobre utakmice. Status prvog strijelca podijelili su Ivan Siriščević i Davor Marcelić...

BELGIJA

Jure Lalić (Charleroi): Charleroi je u posljednjem kolu belgijskog prvenstva bez problema slavio na gostovanju kod Antwerpa 97:78 i osigurao poziciju broj jedan uoči polufinala doigravanja. Jure Lalić igrao je 18 minuta i ubacio osam poena (2/7 za dva, 4/4 slobodna) uz pet skokova.

Pankracije Barać (Charleroi): Minutažu na gostovanju u Antwerpenu dobio je i Pankracije Barać koji je igrao također 18 minuta. Barać je za to vrijeme ubacio šest poena (2/5 za dva, 0/1 za tri, 2/2 slobodna) uz tri asistencije.

Bosna i Hercegovina

Ivo Josipović (Široki): Široki je u prvoj polufinalnoj utakmici doigravanja prvenstva BiH svladao Igokeu iz Aleksandrovca 92:82. Ivo Josipović susret je završio s 15 poena.

Ivan Siriščević (Široki): Vrlo dobru partiju protiv Igokee pružio je i Splićanin Ivan Siriščević. On je ubacio poen više od Josipovića, 16, te bio drugi strijelac Širokobriježana.

Hrvoje Puljko (Široki): Još jedan Hrvat u dresu Širokog ubacio je dvoznamenkast broj poena. Na granici je bio Hrvoje Puljko koji je dodao deset poena.

Jurica Ružić (Široki): Standardno dobru utakmicu odigrao je i iskusni Jure Ružić. Zadranin je susret završio s 12 poena i šest skokova.

Ivan Grgat (Široki): Pod koševima je veliki doprinos pobjedi dao i Ivan Grgat. Grgat je ubacio 13 poena, ali tome dodao i osam skokova te je tako bio drugi skakač kod Širokog.

GRČKA

Nikola Vujčić (Olympiacos): Olympiacos se s ukupnih 3-0 probio u finale grčkog doigravanja gdje ga čeka Panathinaikos. U trećoj utakmici s Maroussijem slavio je 81:67, a Nikola Vujčić za 21 minutu ubacio je osam poena (3/4 za dva, 2/2 slobodna) uz šest skokova i tri asistencije.

Ivan Kartelo (KAO Dramas): Dramas je u 29. kolu A-2 lige poražen na gostovanju kod Keravnosa 71:66. Ivan Kartelo igrao je 28 minuta i ubacio četiri poena (2/6 za dva) uz pet skokova i četiri asistencije.

Željko Župić (KAO Dramas): Dok Kartelo nije bio na razini dosadašnjih igara, dobru utakmicu odigrao je Željko Župić. On je igrao 23 minute i ubacio 13 poena (2/3 za dva, 3/5 za tri) uz šest skokova i dvije asistencije.

POLJSKA

Damir Miljković (Turow): Finalna serija poljskog doigravanja bliži se kraju. Prokom je gostujućom pobjedom 85:77 poveo 3-1 protiv Turowa i stigao na pobjedu do naslova. Damir Miljković igrao je 26 minuta i ubacio 13 poena (2/4 za dva, 3/7 za tri) uz tri ukradene lopte.

RUSIJA

Zoran Planinić (CSKA): Moskovski CSKA plasirao se u finale ruskog doigravanja pobjedom u seriji protiv Uniksa 3-0. U trećem susretu u Kazanu slavili su 74:66, a Zoran Planinić za 13 minuta promašio je dvicu i tricu te uhvatio skok, asistenciju i blokadu.

Krešimir Lončar (Uniks Kazan): Kod Uniksa 19 minuta dobio je Krešo Lončar. U teškoj borbi s centrima Moskovljana ubacio je osam poena (4/7 za dva, 0/2 za tri, 0/1 slobodna) uz dva skoka.

Marko Popović (Uniks Kazan): Svega pet minuta na terenu u trećoj utakmici proveo je Marko Popović. Za to vrijeme podijelio je tri asistencije, promašio tri šuta za dva i jedan za tricu.

SLOVENIJA

Davor Marcelić (Krka): Krka je u prvom susretu polufinala poražena u Domžalama od Heliosa 87:81. U neizvjesnom dvoboju Davor Marcelić ubacio je 16 poena (2/3 za dva, 3/5 za tri, 3/3 slobodna) uz četiri asistencije.

Damjan Rudež (Union Olimpija): Na startu slovenskog doigravanja pravi šok doživjeli su košarkaši Union Olimpije koji su poraženi od Zlatoroga 70:66. Damjan Rudež kod Olimpije igrao je tek dvije minute i promašio jednu dvicu.

ŠPANJOLSKA

Marko Banić (Iurbentia): Iako je tek u zadnjem kolu osigurali svoj nastup u doigravanju, Bilbao je pošteno namučio Keramičare već u njihovom prvom ogledu. Odličnu utakmicu odigrao je naš Marko Banić koji je za 25 minuta uz 14 poena (1/3 slobodna bacanja, 5/9 šut za dva, 1/1 šut za tri) upisao pet skokova i dvije asistencije.

Drago Pašalić (Iurbentia): Još bolji dan od Banića imao je Pašalić koji je za 22 minute ubacio 15 poena (3/7 šut za dva, 3/5 šut za tri) uz pet skokova i dvije blokade.

Marko Tomas (Real): Madriđani su jedini klub koji je očekivano, bez većih problema stigao do uvodne pobjede u prvom krugu doigravanja ACB lige. Solidnih 15 minuta odradio je i naš Tomas koji je uz devet poena (1/2 slobodna bacanja, 1/1 šut za dva, 2/6 šut za tri) upisao asistenciju i blokadu.

TURSKA

Mario Kasun (Efes Pilsen): Efes Pilsen poveo je u turskom doigravanju protiv Darussafake s 1-0, a u pobjedi 76:47 prvo ime susreta bio je Mario Kasun. "Kas" je za 17 minuta ubacio 12 poena (5/6 za dva, 2/2 slobodna) uz sedam skokova i blokadu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!