Košarka

PAO na korak do novog finala

Goran Markuš • srijeda, 13.05.2009.
PAO na korak do novog finala
Foto: Nikola Movrić

Drugom, ovog puta gostujućom pobjedom protiv Arisa Panathinaikos je stigao na mali korak do još jednog finala. Ovog puta riječ je o grčkoj HEBA ligi...

U prvom međusobnom susretu Atenjani su do samog kraja susreta ganjali pobjedu, no iskustvo je presudilo. Poučeni time košarkaši Panathinaikosa danas se nisu opuštali i koncentriranom igrom stigli su do druge polufinalne pobjede.

Predvođeni izuzetno raspoloženim Keydrenom Clarkom (21 poen) gosti su vrlo čvrsto otvorili utakmicu da bi nakon uvodnih deset minuta i dalje zadržali potpunu rezultatsku neizvjesnost. Ipak, nakon što su se gosti raspucali Clark jednostavno više nije mogao sam držati Aris u egalu i na poluvrijeme PAO odlazi sa sasvim solidnih deset poena prednosti.

Vezane vijesti

Kako se tek Bracey Wright (12 poena) u nastavku priključio Keydrenu Aris jednostavno nije imao primarno napadačkih riješena za raspoložene goste koji su na leđima sjajnog trojca Šarunas Jasikevičius (14 poena) - Vassilis Spanoulis (12 poena) - Mike Batiste (10 poena, 10 skokova) sa prilično mirnih +13 priveli susret kraju.

Treća, a možda i posljednja polufinalna utakmica između ova dva kluba igra se kod Panathinaikosa ove subote s početkom u 18h.

Grčka liga

polufinale

Panathinaikos84:80Aris
Olympiakos102:80Maroussi
Aris53:66Panathinaikos
Maroussi78:93Olympiakos
Panathinaikos71:69Aris
Olympiakos81:67Maroussi

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!