Košarka

Ipak očekivano polufinale

Goran Markuš • nedjelja, 24.05.2009.
Ipak očekivano polufinale
Foto: Nikola Movrić

Sigurnim pobjedama na domaćem terenu Real Madrid i Unicaja uspjeli su se kvalificirati u polufinale doigravanja gdje ih kao što se i očekivalo očekuje jedan/dva iz prvenstva - Tau Ceramica i Barcelona...

Nakon malog kiksa u gostima Madriđani su još jednom dominantnom igrom na domaćem terenu dokazali zašto su smatrani izuzetnim favoritom u četvrtfinalnom ogledu sa Joventutom. Ovog puta, kao i u prvom međusobnom susretu, gosti su vrlo brzo poklekli nakon čega vremena za povratak više jednostavno nije bilo.

Felipe Reyes (16 poena, 8 skokova) i Louis Bullock (14 poena, 5 asistencija) odlično su otvorili susret pobrinuvši se da domaćini na poluvrijeme odu sa i više nego dovoljnih +16 što im omogućava mirno privođenje susreta kraju. Na drugoj strani terena odličnu partiju pružao je neočekivano raspoložen Luka Bogdanović (20 poena), no uz pomoć u obliku tek Paua Ribasa (13 poena) jednostavno nije išlo. naš Marko Tomas na terenu je proveo 15 minuta tijekom kojih je upisao sedam poena (2/2 slobodna bacanja, 1/3 šut za dva, 1/1 šut za tri) i skok.

U drugom odlučujućem polufinalnom susretu Gran Canaria je pokušala ponoviti uspjeh iz prvom ogleda sa Unicajom, no domaćin je ovog puta bio spreman i sa uvjerljivih +31 stigao je do ipak očekivanog polufinala ACB lige. Tijekom cijelog susreta Unicaja je dominirala što se posebno istaknulo u trećoj četvrtini kada je limitirala goste na mizernih sedam poena.

Izuzetno raspoložen trojac Thomas Kelati (18 poena) - Robert Archibald (16 poena, 7 skokova) - Marcus Haislip (13 poena, 7 skokova) najzaslužniji je za sigurno slavlje domaćina, slavlje koje je dvojac Joel Freeland (12 poena, 6 skokova) - Sitapha Savane (11 poena, 7 skokova) pokušao uništiti - ovog puta bezuspješno.

Tako će prvi polufinalni par ove sezone činiti Real Madrid i Tau Ceramica dok će se u drugom susresti Regal Barcelona i Unicaja.

ACB liga, završnica

četvrtfinale

Real Madrid79:62Club Joventut Badalona
Baskonia90:86Dominion Bilbao Basket
Barcelona68:66Valencia
Unicaja Málaga96:90 *Herbalife Gran Canaria
Club Joventut Badalona82:77Real Madrid
Dominion Bilbao Basket76:97Baskonia
Valencia55:81Barcelona
Herbalife Gran Canaria68:70Unicaja Málaga
Real Madrid78:61Club Joventut Badalona
Unicaja Málaga88:57Herbalife Gran Canaria

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!