Košarka

"Kao da smo došli sa sjekirama"

Bernard Jurišić • subota, 23.05.2009.
"Kao da smo došli sa sjekirama"
Foto: Bruno Karadža

Košarkaši Splita CO večeras će možda odigrati svoju posljednju utakmicu ove sezone. Za produženje života potrebna im je pobjeda protiv Cibone, od koje su ove sezone već doživjeli pet poraza. Trener Čizmić vjeruje da "žuti" mogu iznenaditi...

Split CO je naočigled uvjerljivo izgubio prvi susret polufinala doigravanja kod Cibone, no gotovo tri četvrtine "žuti" su se držali u priključku s favoriziranim "vukovima". Iz te činjenice trener Splita CO Teo Čizmić crpi optimizam da večeras neće završiti (teška) sezona njegove momčadi.

"Može li se Cibona iznenaditi? Može. Dat ćemo sve od sebe, pa kako ispadne. Svjesni smo da su oni kvalitetniji, no analizirali smo ih, dobro smo se pripremili i vjerujemo da možemo pobijediti pred našim navijačima. Odluku može donijeti mnoštvo sitnih detalja, poneki skok, osvojena lopta, pogođeni šut. Bez obzira na Ciboninu financijsku moć iz koje crpe svoju kvalitetu, smatram da možemo otići u treću utakmicu".

Čizmić se još jednom vratio na prvu utakmicu u Zagrebu, spomenuvši čudan sudački kriterij koji nije bio ujednačen. "Već u trećoj četvrtini imali smo četiri igrača sa četiri prekršaja, pa ispada da smo gore došli sa sjekirama na Cibonine igrače. Nadam se da će sudački kriterij u Spaladium Areni biti ujednačeniji".

Repovi iz prve utakmice vukli su se upravo zbog dojma splitskih igrača, ali i funkcionera, da su "vukovi" bili zaštićeni kao "lički medvjedi". Direktor Petar Škovrlj čak je bio verbalno, a skoro i fizički napadnut od jednog domaćeg navijača tijekom utakmice. Međutim, dan kasnije Škovrlj je žestoko izvrijeđan u jednom novinskom članku, što je splitskog direktora više rastužilo, nego naljutilo.

"Ne želim uopće ulaziti u raspravu, niti dizati tenzije uoči druge utakmice. Što da ja sad iznesem sve ono što mi je u glavi, da napalim atmosferu do te mjere da igrači Cibone ne uspiju ni doći do dvorane ili da se zbog toga nekome nešto dogodi? Neka ono što je napisano i izrečeno služi na čast onima koji to rade", rekao je Škovrlj. Ipak, nije mogao u sebi zadržati jednu stvar koja ga je zasmetala.

"Zagrebački novinari tijekom čitave sezone dok Cibona igra Euroligu, iz kola u kolo uspoređuju koliki je budžet Cibone u odnosu na Olympiacos, Maccabi, Sienu... Kako to da nikad o takvim stvarima ne pišu tijekom našeg prvenstva? Zašto se nikad ne sjete usporediti budžet Cibone s nama ostalima, pa da vidimo i tu stranu?"

Drugi susret polufinala između Splita CO i Cibone na rasporedu je večeras od 19 sati u Spaladium Areni.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!