Košarka

Pritisak prebačen na leđa Zadra

Branimir Korać • subota, 30.05.2009.
Pritisak prebačen na leđa Zadra
Foto: Kristijan Komarica

Cibona je u Zagrebu svoj dio posla odradila onako kako je željela, sada su na redu Zadrani. Ukoliko žele zadržati korak s Cibonom u ovoj finalnoj seriji, pobjeda im je imperativ, u protivnom Cibona ima meč loptu za osvajanje naslova prvaka...

Višnjik je veliki plus Zadrana i danas ga moraju iskoristiti. U vjerojatno posve ispunjenoj dvorani dočekuju velikog rivala s jednim jedinim ciljem - poravnanjem u seriji na 1-1.

Prva utakmica bila je manje-više jednosmjerna. Cibona je imala izuzetno raspoloženog Alana Andersona za kojeg Zadrani nisu imali baš nikakvo rješenje i zaustavljanje Andersona bit će prioritet u ostvarenju pobjede. No to može biti dvosjekli mač, ukoliko se posve koncentriraju samo na Andersona, mogli bi ostali dobiti više prostora, a Zagrepčani imaju dovoljno kvalitete za iskoristiti to.

"Cibona nije nepobjediva, pobjeđivali smo ih, dakle možemo protiv njih i bez ikakve dileme ćemo napraviti sve što je u našoj moći da dobijemo utakmicu", kaže u najavi susreta Zmago Sagadin.

Sagadin se suočava s određenim problemima zdravstvene prirode, no za Cibonu bi svi trebali biti spremni. Todor Gečevski ima ponovno problema s leđima i njegov nastup je pod najvećim upitnikom, ali ne treba sumnjati da će istrčati na parket, ostaje tek vidjeti koliku će minutažu dobiti. Tomislav Ružić, Juby Johnson i Hrvoje Perić bit će posve spremni za nastup.

Kako Zadrane brine Anderson, tako Perasovića brinu zdravstveni problemi njegovih igrača te u posljednje vrijeme u odličnoj formi Damir Rančić. Rančić se raspucao, niže trice kao na traci i njegovo zaustavljanje jedan je od preduvjeta za Ciboninu pobjedu i dolazak do meč lopte u seriji.

Ipak, Cibonin strateg više razmišlja o svojoj momčadi i svojim problemima. Sigurno je da neće igrati Nikša Prkačin zbog problema s laktom te Vedran Vukušić zbog ozljede leđa. To značajno skraćuje Ciboninu unutarnju liniju čime najviše profitira Jared Homan koji će zasigurno imati veliku minutažu.

Homanovim igranjem očekuje se velika minutaža i za Vedrana Princa koji će dobiti prednost nad Earlom Callowayom obzirom da će uz Homana drugi Amerikanac s velikom minutažom biti Alan Anderson.

"Obično svaki protivnik igra puno bolje u svojoj dvorani nego u gostima. I očekujem da Zadar bude bolji nego što je to bio u Zagrebu. Mi ćemo pokušati opet odigrati našu utakmicu. Dobro smo zatvorili Zadrov skok u napadu, nastojat ćemo isto učiniti i danas", najavljuje Perasović.

Perasović puno očekuje i od Lukše Andrića koji bi morao pružiti više, posebice u situaciji kada Ciboni nedostaju neki igrači na visokim pozicijama.

Zadar je u ovom susretu u blagoj prednosti, baš zbog Perasovićeve skraćene rotacije i domaćeg terena, no Cibona je ove sezone već slavila u Višnjiku i sigurno nas očekuje još jedan veliki dvoboj.

Finale, PH u košarci, druga utakmica:
Zadar - Cibona 17:00 (0-1).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!