Košarka

Shaq u Cavsima?

Goran Markuš • ponedjeljak, 15.06.2009.
Shaq u Cavsima?

Slavljem Lakersa u finalu ovosezonskog izdanja playoffa automatski su krenula i nagađanja o zamjenama igrača tijekom nadolazeće međusezone, a među prvima se povuklo pitanje ostanka O'Neala u Sunsima koji očajnički traže svježa pojačanje za svoju pomalo izmorenu momčad...

Prema prvim saznanjima Phoenix i Cleveland ponovno su krenuli u pregovore za vjerojatno najveći trade u međusezoni. Naime, riječ je o odlasku planetarno popularnog Shaquillea O'Neala iz Sunsa za kojeg bi klub iz Phoenixa dobio također prilično nam znan dvojac Ben Wallace - Sasha Pavlović.

Iako ima već 37 godina Shaq će iduće sezone zaraditi 20 milijuna dolara u Sunsima dok će Cavsi isplatiti solidnih 14 milijuna dolara Wallaceu te 4.9 milijuna dolara Pavloviću čime možemo reći da je i financijska pozadina ovog tradea prihvatljiva za sve uključene.

Kako su generalni menadžer Clevelanda, Danny Ferry i predsjednik Sunsa, Steve Kerr prijatelji još iz zajedničkih dana u Spursima ovakva nagađanja prilično su česta, a prvi puta pojavila su se tijekom Veljače kada je dogovor propao jer su Cavaliersi htjeli Wally Szczerbiaka umjesto Wallacea.

Ne plasiravši se u playoff Sunsi su vrlo brzo zaključili da je vrijeme za veću promjenu stoga, kako s jedne strane imaju Stevea Nasha, lokalnu ikonu i zvijezdu, a s druge Amarea Stoudemirea, veliku mladu nadu momčadi, očekivan i logičan potez upravo je zamjena O'Neala kako bi se u klub dovela svježa pojačanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!