Tenis

"Spreman za osvajanje Wimbledona"

Antonija Pavlić • srijeda, 17.06.2009.
"Spreman za osvajanje Wimbledona"
Foto: EPA

Najnoviji član kluba pobjednika sva četiri Grand Slam turnira, Roger Federer, izjavio je kako se osjeća potpuno spremnim za osvajanje i 15. Grand Slam naslova, te najavio žestoku borbu s Rafaelom Nadalom za prvo mjesto ulazne ATP ljestvice...

Nakon konačnog osvajanja Roland Garrosa s kojim je upotpunio kolekciju Grand Slam titula, Roger Federer odlučan je u namjeri da na svetoj travi All England Cluba povrati titulu koju mu je u prošlogodišnjem finalu oduzeo Rafael Nadal.

Ozljeda Španjolca, zbog koje se činilo da će čak i propustiti ovogodišnje izdanje Wimbledona, mogla je Federeru već u startu olakšati posao, no karizmatični Švicarac takvu "pomoć" ako je moguće, izričito odbacuje.

"Osjećam da sam sada postao veći tenisač nego što sam bio prije nekoliko godina jer se mogu nositi s pritiskom.", rekao je čovjek koji je prije samo nekoliko tjedana postao tek šesti tenisač koji je osvojio sva četiri Grand Slam turnira.

"Lijepo je imati priliku pokazati svoje kvalitete na jedan drugi način, jer su ranije svi bili takoreći naviknuti na moju dominaciju."

"Sada moram pokazivati više duha i pružiti veću borbe i lijepo je znati da pobjeđivati mogu i na taj način."

Najavio je potom i veliku borbu za povratak na prvo mjesto ATP liste, kao i titulu u "svom" Wimbledonu. "Znam da će biti teško vratiti se na prvo mjesto jer je Rafa ljestvicu postavio jako visoko, a i u samo je godinu dana sakupio toliko velikih pobjeda. Ipak, ja sam potpuno spreman."

Eventualna wimbledonska pobjeda donijela bi mu i 15. Grand Slam naslov, čime bi se na tron najboljeg svih vremena popeo bez Petea Samprasa. "Mislim da sam s nedavnim uspjesima favorit ovogodišnjeg Wimbledona. Prošle sam godine bio blizu, a i u Londonu se osjećam kao kod kuće."

"S velikim respektom prema ostalim igračima, osjećam da imam pristup, priliku i moć da Wimbledon osvajam još puno godina."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!