Tenis

Murray: "Volio bih osvojiti Wimbledon"

Vid Horvat • četvrtak, 18.06.2009.
Murray: "Volio bih osvojiti Wimbledon"
Foto: EPA

Treći tenisač svijeta ne može prestati razmišljati o Wimbledonu te je otkrio svoju viziju kako bi bilo servirati za naslov. Andy Murray je prije tjedan dana osvojio svoj prvi naslov na travi, a pobjedom u Queen'su samo je potvrdio dobru formu prije najvećeg događaja u svijetu tenisa.

Ostalo je još nekoliko dana do početka trećeg Grand Slama u sezoni, a Škot je sigurno u užem krugu favorita za najveći naslov na zelenoj podlozi. "Razmišljao sam o tome kako bi bilo servirati za naslov u Wimbledonu", izjavio je Andy Murray za BBC radio. "O tim stvarima većinom razmišljam u teretani", rekao je treći tenisač svijeta.

"Ponekad žalite samog sebe, pronalazite razloge za treniranje i to radite najviše kad ste umorni", objasnio je Škot. "Radim to zato jer razmišljam kako bih izdržao peti set finala Grand Slama i od kud bi izvukao snage za kraj. Kako bi izgledao posljednji servis za pobjedu, nadajući se kako će vaš protivnik promašiti", izjavio je Murray.

Ispred Škota su u ovom trenutku samo Rafael Nadal i Roger Federer, a prošle godine je stigao do četvrtfinala Wimbledona, nakon što je izbačen od kasnijeg pobjednika Nadala. Međutim, on je sad puno bolji i dominantniji igrač, a to potvrđuju ovogodišnje pobjede nad prvom dvojicom tenisača svijeta.

Pobjednik Queen'sa iznio je svoje mišljenje nakon prvog naslova na travi. "Dobro je za samopouzdanje svaki put kada osvojite turnir", izjavio je Škot. "Za prvu pobjedu na travi je lijep osjećaj, pogotovo jer nikad nisam bio u finalu", rekao je on. "Jednog dana bih volio osvojiti Wimbledon, ali ću pokušati ne misliti o tome previše", izjavio je jedan od favorita ovogodišnjeg Wimbledona.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!