Nogomet

"Salzburg je pravi test"

Vedran Attias • petak, 17.07.2009.
"Salzburg je pravi test"
Foto: Davor Sajko

Dinamo će, ako prođe armenski Pjunik u što rijetko tko sumnja, u trećem pretkolu ići na boljeg iz susreta Red Bull Salzburg - Bohemians. Kapetan Dinama Igor Bišćan rekao je kako Dinamo zaista nije imao sreće u ždrijebu, no daleko od toga da se Modri ikoga boje...

Plavi nikako nisu imali sreće za ždrijebom u Švicarskoj gdje su ih kuglice spojile s parom Red Bull Salzburg - Bohemians. Kapetan Dinama Igor Bišćan "smirio" je loptu i rekao kako stvari treba rješavati po redu: "Nama je najbitnije koncentrirati se na utorak i riješiti prvi dio posla", smiren kao i uvijek bio je kapetan, no potom je ipak komentirao i ždrijeb: "Slično se desilo i prije Pjunika - nije najidealnije, ali ako želimo ostvariti naš minimalni cilj, a to je Europska liga - moramo dobiti svakoga."

Trener Dinama Kruno Jurčić složio se sa svojim kapetanom: "Većinu svojih misli sam usmjerio prema realnom protivniku - Pjuniku. Naravno, ne možemo ne gledati što nas čeka pa ću reći da smo izvukli teškog protivnika. Znam kakva su ulaganja radili u Salzburgu i ne možemo biti zadovoljni ždrijebom, no imamo posla i prije." Jurčićev Dinamo tako nastavlja težak put prema Europi: "Sve što sam u životu napravio - bilo je tvrdo i teško pa tako mislim da je i ovo dobar ždrijeb."

Vratili smo se na uzvratnu utakmicu koju Dinamo igra pred praznim Maksimirom protiv Pjunika: "Nismo zadovoljni rezultatom prve utakmice jer smo napravili dosta da ju dobijemo, ali nismo uspjeli. Imali smo kratke pripreme i malo utakmica pa smo i zato ipak ostali dužni, no osjetili smo da smo bolji i u uzvratu nećemo dopustiti nikakvo iznenađenje", rekao je Bišćan pa u vezi Salzburga dodao: "Kao što je trener rekao, možda to i nije loše jer ćemo ovako dobro testirati sami sebe. Ponavljam, je malo teži ždrijeb, ali možemo dobiti."

Dinamo pomoću Polija do Europe

Direktor Perutnine Ptuj Pipo Čakovec Predrag Šegović i predsjednik Dinama Mirko Barišić potpisali su sponzorski ugovor kojim je hrvatski prvak dobio novog sponzora. "Iskreno sam zahvalan jer se radi o velikoj firmi koja nije rekla svoju zadnju riječ i koja je proširena po cijeloj regiji, poručio je predsjednik Dinama, a sretni obavljenim poslom bili su i u Perutnini: "Dinamo je najbolji regionalni klub i nadamo se da će takav i ostati te smo sretni što ćemo surađivati."

Što se tiče utakmice koju je Dinamo igrao u Armeniji, trener Dinama i mediji se "baš i ne slažu" oko ocjene utakmice i igre Dinama: "Mi smo igrali utamicu u kojoj smo bili dominantni i ono što sam vidio kroz komentare - očito nisam bio na istoj utakmici. Bili smo barem 40 puta u protivničkom kaznenom prostoru pa mi nema smisla pričati o katastrofalnoj utakmici."

Najnovije pojačanje Dinama Denis Glavina nema pravo nastupa u uzvratu: "Meni je žao što već sada ne može konkurirati jer nije prijavljen, ali on će konkurirati za momčad protiv Istre. On je spreman što se tiče fizičke pripreme i nema razloga da ne konkurira za momčad."

Što se tiče ostalih vijesti iz Maksimira, treningu su se vratili Calello, Ibanez i Antolić dok je Tomić i dalje out. Također, Dinamova struka je odlučila kako će Josip Pivarić sezonu nastaviti u Lokomotivi: "Više će mu pomoći utakmice nego da se u Dinamu vuče po klupi ili tribinama", objasnio je trener Dinama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!