Nogomet

Jurčić: "Bilo je previše straha"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • utorak, 21.07.2009.
Jurčić: "Bilo je previše straha"
Foto: Davor Sajko

Krunoslav Jurčić istaknuo je strah svojih igrača kao glavni uzrok loše igre Dinama u prvom dijelu uzvratnog susreta 2. pretkola Lige prvaka protiv Pjunika, no na kraju je i sam mogao odahnuti zbog pobjede od 3:0 koja vodi Modre u idući krug natjecanja...

Trener Pjunika Artur Mkrtčjan čestitao je Dinamu na prolasku i poželio sreću u nastavku natjecanja: ”Želim čestitati svojim protivnicima, želim sve najbolje Dinamu u nastavku natjecanja i nadam se da će igrati u grupnom dijelu Lige prvaka. Mislim da smo igrali dobro u prvom dijelu, no teško je igrati protiv momčadi kao što je Dinamo, koji je top momčad, pa im želim svu sreću u nastavku natjecanja.”

Krunoslav Jurčić upisao je svoju prvu europsku pobjedu s Dinamom, no nije bježao od činjenice da su Modri igrali loše 45 minuta:

”Odigrali smo jako loše prvo poluvrijeme, te drugih 45 minuta kakve očekujemo u ovoj fazi. Pokušao sam pripremiti dečke da nemaju taj osjećaj katastrofe koja bi se dogodila ako ne prođemo, no očito nisam uspio u tome – mladi igrači su odigrali to prvo poluvrijeme s teretom od tone na leđima, ništa nije funkcioniralo. No, i to je segment izgradnje vrhunske momčadi i vrhunskih igrača, da mogu podnijeti veliki pritisak oko kluba.”

Iz prvog dijela Jurčić je ipak izvukao jednu pozitivnu stvar: ”Drago mi je da smo i uz takvu indisponiranost uspjeli rezultatski to prvo poluvrijeme riješiti u svoju korist. Nakon prvog gola vratilo se samopouzdanje, pa je sve ostalo bila tehnička izvedba.”

Nije zaboravio Dinamov trener ni komplimentirati suparniku: ”Igrali smo protiv momčadi koja je kod nas bila podcijenjena, momčadi koja ima izvrsnog trenera i koja ima dosta živih igrača koji ne dopuštaju protivniku da igra. Komplimenti Pjuniku za prikazano.”

Jurčić je još jednom ponovio da je strah od eventulne katastrofe, kako je ispadanje od Pjunika prikazano u medijima, odsjeklo noge njegovim dečkima u prvom dijelu, da se ”s tim strahom ne može bilo što prezentirati”.

Igra s dugim loptama bila je Jurčićeva zamisao, a ne izraz Dinamove nemoći: ”Kada sam vidio da naša uobičajena igra ne prolazi, da nam ne ide pas igra, naredio sam da više igramo s visokim loptama.”

Dvostruki asistent Pedro Morales pokazao se kao Jurčićev pun pogodak: ”Jako sam zadovoljan kako je igrao Morales. On je naš najbolji izvođač prekida, a kako su Armenci s tim imali problema u prvoj utakmici, to je bio jedan od glavnih razloga zašto je započeo susret.”

Uspješno je tako Jurčić okončao svoj prvi europski ispit. Za Salzburg ili Bohemians vjerojatno će trebati više, no Jurčić je uvjeren da njegova momčad to ima u svojim nogama – samo da se riješi straha…

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!