Vodeni sportovi

"Jedna od najvrjednijih medalja"

Maja Giljanović • subota, 01.08.2009.
"Jedna od najvrjednijih medalja"
Foto: EPA

Hrvatski izbornik Ratko Rudić pucao je od ponosa nakon utakmice za treće mjesto Svjetskog prvenstva, u kojoj smo protiv Amerikanaca osvojili svjetsku broncu te nam otkrio koliko njemu osobno i njegovim igračima koje je cijelo ljeto, tijekom priprema i ovdje u Rimu pratila nezgoda za nezgodom. Prva je to hrvatska brončana medalja u povijesti nakon šest četvrtih mjesta.

Ratko Rudić je doslovce isijavao ponos: "Ova bronca mi je jedna od najvrjednijih, najdražih medalja, a osvajao sam i svjetske titule i olimpijska zlata. Vrijedna je zbog izuzetno teških priprema koje smo prošli u kojima nam se događala nezgoda za nezgodom. Ozljede još i prije starta priprema tamo u lipnju, tijekom priprema, ali i ovdje, Antonijevića za koju znate te Pavića koju smo sakrili i sad mogu otkriti da je branio sa slomljenim prstom".

"Strašno smo se mučili, ali svojom smo željom, htijenjem, voljom i mukotrpnim radom prebrodili sve prepreke. Ponašanje mojih igrača bilo je za svaku pohvalu, ponosan sam na njih i moram im čestitati svakom ponaosob za svoj doprinos ovom uspjehu. Zaslužili smo broncu, zaslužili smo možda i više, ali nemojmo ni ulaziti u to. Proslavimo medalju, prvu broncu nakon šest četvrtih mjesta. Rekli smo prije utakmice da nas statistika neće pokolebati, pobijediti smo morali kad-tad i velika je stvar da smo uspjeli baš danas i ovdje", rekao je hrvatski izbornik.

Vezane vijesti

O samom susretu je Rudić kazao: "Pripremili smo utakmicu do u tančine i prebrodili nervozniji start. Čim smo se normalizirali, zaigrali kako smo se dogovorili, čim je obrana proigrala i Pavić obranio nekoliko važnih lopti, ishod utakmice je ovisio samo o nama. U Rimu smo dobili još jednu veliku stvar osim bronce. Naši su se mladi igrači maksimalno iskazali, prošli veliko iskustvo i dobitak su u svakom pogledu. Kad nam se oporave ozlijeđeni dobit ćemo na širini te i dalje iz natjecanja u natjecanje biti u najužem krugu kandidata za medalje".

SP 2009., završnica

za 3. mjesto

Hrvatska8:6SAD

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!