Košarka

Rubio ipak ostaje u Španjolskoj

Goran Markuš • utorak, 01.09.2009.
Rubio ipak ostaje u Španjolskoj
Foto: EPA

Mladi Ricky Rubio konačno se odlučio između NBA i Europe, a pobjedu je odnio ostanak u Španjolskoj gdje će u naredne dvije godine braniti boje europske košarkaške velesile, Barcelone...

Dugo je mladi Ricky Rubio razmišljao o svom odlasku u Minnesotu, no nakon što mu je njegov DKV Joventut odobrio transfer u Barcelonu odluka se nametnula sama po sebi. Mladi Španjolac tako je odlučio provesti još barem dvije godine u Europi nakon čega će, smatra, biti puno spremniji za prestižnu NBA ligu.

"Još jučer na sastanku sa Rubijem i njegovim roditeljima bilo mi je jasno pod kolikim su medijskim pritiskom. Međutim, bez obzira što mislim da je odluka donesena zbog krivih razloga mogu reći da se s njom u potpunosti slažem. Kroz naredne dvije sezone španjolska liga i Euroliga sigurno će dodatno opremiti Rubija koji će se kao 20-godišnjak puno lakše naviknuti na ipak daleko naporniji NBA život", zaključio je predsjednik Timberwolvesa, David Kahn.

Konačnim ishodom, očekivano, zadovoljan je i sam Ricky: "Iako bi odlaskom u NBA već sad postigao svoj životni san još uvijek sam mlad i smatram da mi je potreban određen period pripreme nakon kojeg ću puno spremnije moći otići preko oceana."

"Što se Minnesote tiče moram napomenuti da oni ostaju moj prvi izbor i uistinu se nadam da ću vrlo brzo ponosno obući njihov dres", poručio je Rubio.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!