Nogomet

"Samo sam pomogao momčadi"

Borna Rupnik • nedjelja, 06.09.2009.
"Samo sam pomogao momčadi"
Foto: Kristijan Komarica

Ivan Rakitić danas se osladio ulogom strijelca pobjedničkog pogotka, ali kao i ostatak momčadi nije isijavao prevelikim zadovoljstvom. Hrvatskoj je danas puno toga nedostajalo, što priznaje i Danijel Pranjić...

Hrvatskoj je tri boda protiv Bjelorusije svojim pogotkom donio Ivan Rakitić. I on se slaže da dojam ovoga puta treba ostati u sjeni rezultata. "Sigurno je da su tri boda najvažnija. Piše se samo rezultat", rekao je poslije susreta.

"Ja sam samo pomogao momčadi", prokomentirao je svoj pogodak, koji je zapravo bio jedan od rijetkih ozbiljnih pokušaja izabranika Slavena Bilića prema bjeloruskoj mreži. Takvom se igrom Hrvatska teško može suprotstaviti Engleskoj na njihovom terenu. Rakitić ne bježi od takve konstatacije.

"Idemo s nadom u dobar rezultat. Bjelorusija nam je pokazala da je svaka utakmica teška, a tako će biti i na Wembleyu. Što se izostanaka Modrića i Ćorluke tiče, tu se sada više ništa ne može", pomirio se s postojećim stanjem Rakitić, a Biliću predstoji odlučiti hoće li Englezima na noge poslati postavu s njim u sastavu.

Danijel Pranjić prisjetio se najava utakmice: "Govorili smo da će biti teško i da neće biti kao u Minsku, gdje smo prilično sigurno pobijedili. Loše smo odgovarali na bjelorusku igru i olako gubili lopte", prepričao je Bayernov nogometaš zbivanja na travnjaku.

Naravno, nije mogao ne istaknuti Vedrana Runju: "Runje nas je spasio. Sada imamo ta tri boda i morao biti zadovoljni". Također se osvrnuo na izostanke prije puta u London: "Situacija s izostancima zapravo nikada nije bila idealna, već smo naviknuti na takve probleme. Uvijek ih imamo. Vidjet ćemo što će biti. To što se dogodilo Ćorluki može se omaknuti svakome".

Danijela Pranjića može radovati što na Wembleyu neće biti Thea Walcotta, koji mu je u Zagrebu ostao u nezgodnoj uspomeni. "Ja ću odraditi svoje na lijevoj strani", nije se dao smesti Pranjić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!