Nogomet

"Ne znam jesmo li zaslužili"

Borna Rupnik • nedjelja, 06.09.2009.
"Ne znam jesmo li zaslužili"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Vedran Runje pretvorio se u prvo ime susreta s Bjelorusijom, ali usprkos osobnom zadovoljstvu zbog svoje predstave nije želio posebno naglašavati svoju ulogu pri teškom i pomalo mučnom osvajanju tri boda...

Dugo je Vedran Runje bio na meti kritika, ali je večeras izvukao Hrvatsku i ostavio tri boda na našem kontu. Njegova treća utakmica u Maksimiru konačno mu je donijela sreću i pljesak zagrebačke publike.

"Najvažnije je da je dobro završilo", rezimirao je Runje. "Tri boda su tu i to je ono što se računa, sve ostalo je sporedno. Ne znam možemo li reći da smo zaslužili tu pobjedu, ali ostali smo u igri za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici".

Koliko mu je ovakav susret donio vlastite satisfakcije? "Nogometaši ponekad moraju sami sebi nešto dokazivati. Znam da su me kritizirali, ali nisam valjda trebao odustati. No, naglasak ne treba biti na meni - ja sam tu se ekipom, a za ovu su pobjedu zaslužni i cijela momčad i navijači na stadionu, koji su nas sjajno bodrili".

"Inače me kritike ne zabrinjavaju", nastavio je, "jer se ne brinem oko stvari koje ne mogu promijeniti. Nije da sam škrt i da ne kupujem i ne čitam novine, ali nisam mogao utjecati na sve ono što se pisalo. Drago mi je da su danas svi zadovoljni, i ja sam zadovoljan. Najteže je igrati kod kuće jer su tu najkritičniji".

Bude li Runje u ovakvom izdanju i u Londonu, Englezima će biti teško zatresti hrvatsku mrežu. "Nepotrebno je potencirati Runju na Wembleyu jer to znači da će naglasak biti na našoj obrani, a to ne bi bilo posebno dobro", objasnio je hrvatski vratar, dodavši: "Zna se što smo u stanju napraviti, to smo već jednom u Londonu pokazali".

Naravno, uz maksimalan respekt prema protivniku: "Englezi su dobri. Svi igraju u velikim klubovima, prepuni su iskustva, ali treba ići otvoreno na njih. Nije ih nemoguće dobiti, a ja se nadam - ako već budem u centru pažnje - da će to biti zbog engleske kvalitete, a ne zbog naših pogrešaka".

U Engleskoj neće biti Luke Modrića i Vedrana Ćorluke. "Darijo Srna bi mogao zamijeniti Ćorluku, on tu poziciju igra u svome klubu. Bez Luke će biti teško, kako ne bi bilo, ali to je život i moramo se nositi s time".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!