Košarka

Poraz domaćina

Igor Maračić • srijeda, 09.09.2009.
Poraz domaćina
Foto: EPA

U skupini D traži se još jedna momčad, a to nisu bile ni Turska niti domaća Poljska, koje su svoj prolaz već osigurale. Jedni od glavnih favorita, Turci, odigrali su odličnu utakmicu, i zasluženo slavili...

Odličan postotak šuta za dva poena (72 posto) i puno veći broj skokova (39-26) pokazuju koliko je Turska bila raspoložena za igru. Niti jednu četvrtinu nisu izgubili, a pobjeda ni u jednom trenutku nije bila upitna.

NBA štih bio je prisutan na obje strane i iako je Gortat odigrao odlično, 21 koš i sedam skokova nije bilo dovoljno. Jedino je još Lampe postigao dvocifreni broj koševa (14).

Na drugoj strani, većina pobjedničke ekipe bila je izuzetno raspoložena, prvenstveno Asik, koji je promašio samo jedan šut na utakmici (10/11), i uz to dodao osam skokova. Isto toliko skokova imali su i Ilyasova (18 poena) i Turkoglu (13 koševa).

Poraz je mirno priznao trener Poljske Muli Katzurin: "Turska je bila superiorna, igrali su bolje i zasluženo pobijedili. Trebamo ovaj poraz ostaviti iza nas, i nakon dva dana odmora pripremiti se za nastavak".

Trener Turaka, Nihat Izic bio je zadovoljan, ali i iznenađen: "Odigrali smo našu igru. Samo, nismo znali da je košarka tu u Poljskoj toliko popularna, stvarno sam iznenađen".

Eurobasket, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Poljska69:87Turska
Litva84:69Bugarska
1Turska 30+54
2Poljska 21+5
3Litva 12-4
4Bugarska 03-55

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!