Košarka

Prva stotka na Eurobasketu

Goran Markuš • srijeda, 09.09.2009.
Prva stotka na Eurobasketu
Foto: EPA

Očekivano, bez većih problema Grci su svladali i Izraelce koji kući tako putuju bez ijedne pobjede u Poljskoj. Koliko su Izraelci bili nemoćni dokazuje i više od sto primljenih poena s čime Grčka sada drži i rekord na ovom Eurobasketu...

Izraelci nisu imali apsolutno ništa za izgubiti stoga su potpuno očekivano vrlo agresivno otvorili susret i nakon 4:0 uspjeli su uspostaviti kontrolu nad loptom. Nažalost, kvaliteta Grka vrlo brzo izašla je na vidjelo i u drugom dijelu prve četvrtine Vasileios Spanoulis i društvo okreću rezultat u svoju korist.

Već na samom početku drugih deset minuta Izraelci su ponovno pokušali iskoristiti neopreznost protivnika, no iskusni Grci nisu ponovili grešku i vrlo lako smiruju situaciju, a novim pritiskom pred sam kraj poluvremena ponovno bježe i na odmor odlaze sa i više nego solidnih + 14.

Ništa novog nismo očekivali niti u nastavku da bi samo mali pad u igri Grčke Izraelci vrlo mudro i brzo iskoristili smanjivši zaostatak na svega devet poena. Međutim, čim se protivnik približio Grci su pritisnuli i do kraja utakmice primili svega deset poena dok su Izraelcima utrpali visokih 27 i tako su postali jedina reprezentacija koja je utrpala više od sto poena na jednom susretu u Poljskoj.

Iako je njegova reprezentacija izgubila, još jednom sjajnom predstavom najefikasnijim na susretu pokazao se Lior Eliyahu (21 poen, 8 skokova, 4 asistencije) uz kojeg je samo Raviv Limonad (15 poena) bio dvoznamenkast. Kod Grčke uz uvijek odličnog Spanoulisa (18 poena, 5 asistencija) svakako valja izdvojiti i dvojac Antonios Fotsis (16 poena, 4 skoka) - Sofoklis Schortsanitis (16 poena).

"Kad god dođete na Eurobasket ne znate što očekivati stoga smo vrlo sretni što smo krenuli sa tri prilično sigurne pobjede. Ovo je mlada momčad koja još uvijek uči zbog čega je ovaj uspjeh još veći", zaključio je iskusni Spanoulis.

Eurobasket, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Sjeverna Makedonija71:81Hrvatska
Izrael80:106Grčka
1Grčka 30+66
2Hrvatska 21+9
3Sjeverna Makedonija 12-39
4Izrael 03-36

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!