Košarka

Srbija pobjedom do drugog kruga

Branko Barić • srijeda, 09.09.2009.
Srbija pobjedom do drugog kruga
Foto: EPA

Reprezentacija Srbije upisala je pobjedu protiv neugodne Velike Britanije i time osigurala prolaz u drugi krug natjecanja, u koji prenose i bodove iz susreta sa Španjolskom. Britanci su natjecanje završili s tri poraza, no ostavili su sasvim solidan dojam...

Iako su izrazito mlada momčad, Srbi su posao protiv Velike Britanije odradili rutinski. Već u startu pobjegli su na 19:9, no početkom druge četvrtine Britanci se vraćaju na samo minus dva (20:22). To je i najbliže što su se približili izabranicima Dušana Ivkovića, koji odmah rade seriju za 32:23.

Do kraja Srbi više nisu ispuštali konce igre iz ruku, iako ih je na trenutke mučio šuterski raspoloženi Nate Reinking. Ipak je to bilo premalo za naše susjede, koji na kraju upisuju uvjerljivu pobjedu 77:59.

Posebno raspoložen u redovima pobjednika bio je Nenad Krstić sa 17 poena i četiri skoka, Tepić je ubacio 14 poena, a Teodosić 11. Reinking je na drugoj strani susret okončao s 21 poenom, dok je Mensah-Bonsu ostvario učinak od 16 poena i četiri skoka.

Dušan Ivković komplimentirao je protivnicima na prikazanom, kako u ovoj utakmici, tako i na cijelom turniru: "Čestitke reprezentaciji Velike Britanije, s njima je ova skupina bila zaista teška. Ova utakmica je iziskivala maksimalnu koncetraciju mojih igrača, što je bio ključ za pobjedu. Drugi ključ bila je kontrola skoka i to smo jako dobro odradili. Čestitke i mojim igračima na izborenom drugom krugu. Sad nas čeka dva dana odmora i pripreme za sljedeće susrete."

Ivkovićev kolega na suprotnoj strani, Chris Finch, nije imao puno toga za dodati: "Očito je da je Srbija bila bolja momčad, vidjelo se njihovo iskustvo i njihova odlučnost. Igrali su jako agresivno što nam nije nikako odgovaralo."

Svoje viđenje iznio je i Andrew Sullivan: "Pokušali smo im parirati i držati priključak do završnice susreta, ali nismo u tome uspjeli. Ne možemo biti sretni s rezultatom, ali turnir napuštamo uzdignute glave."

Eurobasket, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Španjolska90:84 *Slovenija
Velika Britanija59:77Srbija
1Slovenija 21+18
2Srbija 21+16
3Španjolska 21+5
4Velika Britanija 03-39

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!