Košarka

De Colo za prvo mjesto

Branimir Korać • utorak, 15.09.2009.
De Colo za prvo mjesto
Foto: EPA

Kao dvoboj Makedonije i Rusije, tako je i dvoboj Francuske i Grčke završen rezultatom 71:69. Sudbinu Makedonaca podijelili su Grci koji su porazom završili kao treći u skupini iza prvoplasiranih Francuza i drugoplasiranih Rusa...

Grčka i Francuska odlučivali su o prvom mjestu u skupini s tim da je poraz Grke mogao gurnuti i na treću poziciju čime bi Rusija skočila na drugo mjesto.

Utakmicu su puno bolje otvorili Grci koji su vrlo rano stvorili veliku prednost i poveli 13:4, međutim Francuska se lagano počela buditi i početkom druge četvrtine nakon priskakivanja Traorea u napadu prvi put povela s 24:23. U tom razdoblju igre Grci su nizali pogreške i prednost Francuza je narasla na 28:23.

U toj drugoj četvrtini druga petorka Francuza s Diotom, Jeanneauom, Koffijem i Bokolom stvorila je i najveću prednost i to bijegom u posljednjoj minuti na 41:32, a posebno raspoložen bio je Alain Koffi koji je već u prvom poluvremenu ubacio 14 poena, a dotad je prosječno na turniru ubacivao 1,4 poen po susretu. Na odmor se otišlo sa zasluženim vodstvom Francuske protiv posve anemičnih Grka 41:34.

Kazlauskas je u drugom dijelu na parket također poslao one koje manje koristi i oni su slijedili primjer s druge strane i smanjili zaostatak na 45:42. Iz te dionice možemo zabilježiti i Play of the Day za koji je zaslužan Vassilis Spanoulis ubacivši tricu s deset metara u posljednjoj minuti na isteku napada.

I dalje ser nije igralo nekim velikim intenzitetom, obje reprezentacije su igrale "pod ručnom", a u posljednju dionicu s vodstvom je ušla Francuska koja je i dalje imala tri poena viška.

Francuzi su održavali prednost, no "zagužvalo" se nakon trice Spanoulisa tri i pol minute prije kraja kada je Grčka smanjila na 63:62, a u sljedećem napadu Fotsis položio za 64:63 vodstvo Grka.

Ipak Francuzi okreću preko Turiafa i Batuma i vode 67:64. 22 sekunde prije kraja Fotsis je zaustavljen prekršajem na ulazu iako su Grci trebali tricu za poravnanje. Ubacio je ona bacanja da bi brzim faulom na liniju slobodnih poslali De Cola. Ovaj je također precizan, a na drugoj strani Spanoulis 8,9 sekundi prije kraja ubacuje tricu za poravnanje.

Posljednji napad imali su Francuzi, a efektno ga iz teške pozicije završava Nando De Colo ubačajem za pobjedu 71:69 dvije desetinke prije kraja.

Najbolji kod Francuske bili su Alain Koffi s 14 poena i šest skokova te Tony Parker s 12 poena iako je odmarao posljednju četvrtinu. Kod Grka Spanoulis je ubacio 16 poena, a Sofoklis Schortsanitis je dodao 12 poena.

Eurobasket, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Rusija71:69Sjeverna Makedonija
Francuska71:69Grčka
Hrvatska70:68Njemačka
1Francuska (+4)30+46
2Rusija (+2)30+10
3Grčka (+4)12+43
4Hrvatska (+3)12-17
5Sjeverna Makedonija (+2)12-59
6Njemačka (+3)03-23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!