Nogomet

Pokrivač jedan, Jelavić dva

Borna Rupnik • ponedjeljak, 05.10.2009.
Pokrivač jedan, Jelavić dva
Foto: Nikola Movrić

Nikici Jelaviću reprezentativni je poziv, čini se, dao dodatna krila. U nedjelju je za svoj Rapid postigao dva nova pogotka, a pridružio mu se i Nikola Pokrivač, koji je ugradio svoj gol u golijadu Red Bull Salzburga...

Nedjelja je bila vrlo produktivan dan za dvojicu hrvatskih nogometaša u Austriji. Klubovi Nikice Jelavića i Nikole Pokrivača upisali su uvjerljive pobjede, a naši su igrači dali svoj obol u vidu pogodaka.

Nikola Pokrivač bio je strijelac drugog zgoditka Red Bull Salzburga protiv Austrije Kärnten. Golijadu (7:1) je otvorio Leitgeb, Pokrivač je povisio na 2:0 u 33. minuti, a potom je uslijedio show Marca Janka, koji je četiri puta zatresao mrežu gostiju. Jedan je pogodak postigao i Admir Vladavić, a tek je Jocelyn Blanchard bio precizan za goste.

Nikica Jelavić s bečkom je Rapidom gostovao u kod susjednog Wiener Neustadta. Novopečeni se reprezentativac već specijalizirao za pogotke u uvodnom dijelu utakmica, a ništa drugačije nije bilo ni ovoga puta. Jelavić je prvi pogodak zabio u desetoj minuti.

U nastavku susreta vodstvo Rapida udvostručio je Veli Kavlak, a za 3:0 bio je zaslužan opet Jelavić, u 69. minuti. Konačnih 4:0 postavio je Hamdi Salihi samo minutu kasnije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!