Košarka

Rabin pomagao Gershonu, gradski derbi Lakersima

Igor Maračić • ponedjeljak, 19.10.2009.
Rabin pomagao Gershonu, gradski derbi Lakersima

U jučerašnjoj predsezonskoj noći najviše pažnje svakako je plijenilo gostovanje Maccabija u Madison Square Gardenu, no osim toga, za posebnu pozornost pobrinuo se i gostujući trener, i prijatelj mu, rabin...

Iako su Knicksi dobili Maccabi s 15 razlike, nije to bila uobičajena metla, kakvu u pravilu dobiju europske ekipe, nad onim iz NBA lige. Gosti su odigrali prilično loše prvo poluvrijeme, ali su u drugom zato nadigrali, a i na kraju nadskakali Leeja (14 poena, 12 skokova) i društvo. Nate Robinson upisao je 29 koševa.

Knicksi su bili bolji od Maccabija

Kod gostiju iz Tel Aviva fantastičan je bio Fischer sa 19 koševa i 16 uhvaćenih lopti, dok je najefikasniji s 20 koševa, bio Anderson. No, vrhunac večeri bio je trener Pini Gershon, odnosno njegovo isključenje s utakmice zbog druge tehničke, odnosno njegovo odbijanje odlaska. Događaj koji je trajao oko osam minuta zbio se u trećoj četvrtini, a do trenera je došao čak i rabin, pozivajući na mir. D'Antoni i ostatak Knicksa situaciju su popratili podsmijehom.

Celticsi su upisali impresivnu četvrtu pobjedu predsezone, pobijedivši Raptorse 19 razlike. Kevin Garnett na terenu je proveo skoro 28 minuta, što je iskoristio za 21 koš i četiri skoka, a u stopu ga je pratio Ray Allen, sa 20 poena. Kod Raptorsa treba izdvojiti dvojac Turkoglu (16 koševa, pet skokova) - Bosh (15 koševa, osam skokova).

Još jedna pobjeda Sixersa popraćena je fenomenalnim Iguodalom, koji je sinoć stao na 23 koša, sedam asistencija i šest skokova. Sa 17 poena odlično se nadovezao Young, a double-double učinak djelo je Dalemberta. Kod odličnog trojca Sunsa svatko je pridonio svojim najjačim oružjem, Nash (sedam asistencija), Stoudemire (osam skokova) i Richardson (17 koševa).

Iako su u drugom poluvremenu ušli s plusom na svojem kontu, Bobcatsi ipak nisu mogli zaustaviti Jazzere. U prvom redu se to odnosi na gotovo nepogrješivog Boozera (22 poena, pet skokova), a slijede ga Kirilenko sa 18, odnosno Williams sa 17 koševa. Sophmore D.J. Augustin je sa 29 poena, te po tri skoka i asistencije, bez ikakve dvojbe, bio najbolji u redovima poraženih.

Rezultatski je najneizvjesnije bilo u Portlandu, gdje su domaćini uspjeli pobjedniti uzavrelog Anthonya i Nuggetse. Trener domaćih Nate McMillan koristio je mali broj igrača od kojih su se opet, već standardno, najviše istakli Oden, sa 16 koševa i sedam skokova, te Miller, sa 18 koševa i pet skokova. Već spomenuti Anthony je sa 21 poenom i sedam skokova bio najbolji Nugget. Na utakmici je izvedeno čak 90 slobodnih bacanja.

Kod Lakersa nije očekivano najbolji bio Bryant, već su on i Fisher malo podbacili, s kombiniranim šutom 4-18. No, tu se vidi jačina aktualnih prvaka, imaju jaku i raznovrsnu momčad. Bynum je imao velikih 20 poena i 13 skokova, Shannon Brown također 20 poena, a sa 14 koševa dobre znakove pokazuje Adam Morrison. Gradske rivale predvodili su, po koševima Craig Smith (26), po asistencijama Baron Davis (osam), a po skokovima Blake Griffin (12).

NBA predsezona:

New York Knicks - Maccabi 106 - 91
Toronto Raptors - Boston Celtics 101 - 82
Phoenix Suns - Philadelphia 76ers 94 - 116
Portland Trail Blazers - Denver Nuggets 98 - 96
Charlotte Bobcats - Utah Jazz 103 - 110
L.A. Lakers - L.A. Clippers 114 - 105

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!