Košarka

Sunsi ponovno "bombardiraju"

Goran Markuš • srijeda, 21.10.2009.
Sunsi ponovno "bombardiraju"
Foto: EPA

Još je jedna NBA večer iza nas, a highlight susret, onaj između Clippersa i "europskog" Maccabija očekivano je prošao u korist Amerikanaca. Solidnih 19 minuta na terenu u ogledu sa Bobcatsima dobio je i naš Roko Leni Ukić, a sa osmjehom na licu ove predsezonske večeri prisjećat će se i košarkaši Phoenix Sunsa koji su Kingsima utrpali ogromna 143 poena...

Odličnim prvim poluvremenom Bobcatsi su se uspjeli dovoljno odvojiti za potpuno mirni nastavak usprkos konstantnim nasrtajima očito vrlo raspoloženih Bucksa. Međutim, bez obzira na pobjedu trener Charlotte, Larry Brown neće se s osmjehom prisjećati ovog dana. Naime, nakon susreta bio je prisiljen objaviti kako njegov prvotimac, Raja Bell ima djelomično polomljen ligament što će ga, ukoliko ode na operaciju, stajati oko četiri mjeseca odsutnosti s terena.

S druge strane dobra vijest je što se D. J. Augustinu (15 poena) sinoć s klupe sjajno pridružio Gerald Henderson koji je za svega 15 minuta uz gotovo stopostotni učinak ubacio odličnih 14 poena nametnuvši se kao odlično rješenje za novonastale probleme.¸Kod Bucksa čak su četvorica igrača zabila 14 poena, a posebno vrijedi istaknuti Andrewa Boguta koji je uspio pridodati i odličnih deset skokova. Naš Roko Leni Ukić odradio je solidnih 19 minuta tijekom kojih je uz šest poena (3/4 slobodna bacanja, 0/2 šut za dva, 1/1 šut za tri) upisao jedan skok i ukradenu loptu.

Mirna je pobjeda i iza Clippersa koji su u proslavljenom Staples Centeru bez većih problema svladali europsku košarkašku velesilu, Maccabi Elite. Domaćini su na leđima dvojca Chris Kaman (18 poena) - Sebastian Telfair (15 poena , 7 asistencija) uz prvog ovosezonskog picka, Blakea Griffina već do poluvremena pobjegli na solidnih + 11 da bi sjajnom igrom u trećoj četvrtini otišli na još većih 19 poena prednosti. Tek tijekom posljednjeg perioda, zahvaljujući naprosto fantastičnoj igri i triple-double učinku Dorona Perkinsa (16 poena, 12 skokova, 10 asistencija), gosti ipak pružaju kakav/takav otpor i privode susret kraju sa nešto prihvatljivijih 12 poena zaostatka.

Kao i u Bostonu Celticsi su puno bolje ušli u susret, no na domaćem terenu tijekom drugog poluvremena otvorilo se i dvojcu s klupe, Nate Robinson (21 poen) - Danilo Gallinari (18 poena) koji su tako uz Ala Harringtona (20 poena, 8 skokova) i Davida Leeja (19 poena, 16 skokova) potpuno slomili gosta i sa pomalo tijesnih +5 Knicska priveli susret kraju. S druge strane terena najbolje se snašao Rajon Rondo (20 poena, 7 asistencija) uz kojeg svakako treba spomenuti i prilično raspoloženog Marquisa Danielsa koji je za 22 minute upisao 17 poena i dva skoka.

Napuštanje terena zbog ozlijede desnog gležnja Steve Nasha (13 poena) kao niti isključivanje Granta Hilla (13 poena) sinoć nije moglo omesti Sunse koji su u svojem run-and-gun stilu potpuno nadigrali gostujuće Kingse utrpavši im nevjerojatna 143 poena. Najefikasnijim se pokazao izuzetno raspoložen Channing Frye (29 poena), a s velikim osmjehom na licu teren je napustio i Amare Stoudemire (27 poena, 6 skokova). S druge strane terena svakako vrijedi istaknuti iznenađenje s klupe, Casspija koji je za 25 minuta upisao 22 poena uz odličnih sedam skokova.

Vrlo tijesnu pobjedu u posljednjim sekundama susreta upisali su na gostovanju kod očekivano vrlo neugodne Philadelphije, Washington Wizardsi. Preko Carona Butlera (16 poena) Wizardsi su manje/više cijelo vrijeme držali odstojanje da bi na leđima Andrea Iguodale sjajni domaćin preuzeo inicijativu i vodstvo u posljednjim sekundama utakmice. Ipak, svega 0,3 sekunde prije kraja kod šuta za tri Mike James (15 poena) biva fauliran nakon čega sa dva od tri pogođena slobodna bacanja donosi minimalnu pobjedu svojoj ekipi.

Potpuno suprotno Cleveland Cavaliersi su sa stilom upisali svoje novo predsezonsko slavlje i to sa ogromnih 30 poena "viška" zaustavivši gostujući Dallas na svega 66 upisanih poena. Jedan od razloga zasigurno je i odmaranje čak trojice svojih prvotimaca Ricka Carlisle, no to nikako ne umanjuje sjajan nastup dvojca Zydrunas Ilgauskas (16 poena, 7 skokova) - Maurice Williams (16 poena, 6 skokova, 11 asistencija). Svakako treba napomenuti i kako je svoju priliku, čak 30 minuta na terenu sjajno iskoristio Kris Humphries upisavši velikih 20 poena uz odličnih devet skokova.

NBA predsezona:
Charlotte Bobcats - Milwaukee Bucks 94:87
Philadelphia 76'ers - Washington Wizards 89:90
New York Knicks - Boston Celtics 108:103
Cleveland Cavaliers - Dallas Mavericks 96:66
Oklahoma City Thunder - San Antonio Spurs 102:119
Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves 129:100
Los Angeles Lakers - Golden State Warriors 113:107
Portland Trail Blazers - Utah Jazz 97:108
Phoenix Suns - Sacramento Kings 143:127
Los Angeles Clippers - Maccabi Elite 108:96

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!