Košarka

"Mučili smo se u napadu"

Ivor Krapac • četvrtak, 12.11.2009.
"Mučili smo se u napadu"
Foto: Kristijan Komarica

Pobjeda nad Žalgirisom, kojom se Cibona pomaknula s nule u euroligaškoj skupini A, najavila je da prava borba za prolazak u Top 16 tek slijedi. Kao i u dosadašnjim utakmicama u sezoni, Cibosi su i protiv gostiju iz Litve glavni dio posla obavili obranom, dok se u napadu još traže...

"Jako smo se mučili u napadu, odigrali smo još jednu dosta tvrdu utakmicu", osvrnuo se Marko Tomas na 64:52 protiv Zelenih iz Kaunasa: "Najvažnije je da smo pobijedili s pristojnom razlikom, ako se bude gledala koš-razlika u omjeru s njima mislim da smo dobro prošli."

Tomas se nakon pobjede nad Zadrom požalio na veliki umor, no nekoliko dana kasnije osjećao se puno bolje: "Nisam baš imao šutersku večer, ali nema veze, povukli su drugi momci, pogotovo Rozić krajem treće i početkom četvrte četvrtine. Tada smo se odlijepili i došli do daha, a na kraju je bilo puno lakše igrati."

Kapetan Marin Rozić, kojeg je Tomas izdvojio zbog važnih poena rano u posljednjoj dionici, u prvi je plan gurnuo obranu: "U prvom poluvremenu su nam zadali dosta problema skokom napadu, dok smo u nastavku to dosta dobro iskontrolirali. Pojačali smo obranu i tu je bio ključ, u napadu nismo igrali briljantno, ali mislim da je ovo put kojim ova momčad mora ići - koji god igrač je ušao na parket dao je sve od sebe, borbenošću i željom došli smo do pobjede."

"Bogu hvala da smo i mi nekoga dobili", kazao je Vedran Vukušić koji je, nakon Tomasovih 14, s 11 poena bio drugi strijelac Cibosa: "Vidjeli ste da ne dajemo puno koševa, ali nas obrana drži u svakoj utakmici, ne računajući ono protiv Siene. Igrali smo vrhunsku obranu, pogotovo u prvoj i zadnjoj četvrtini, zasluženo smo pobijedili, a nadam se da će i razlika biti dovoljno velika u slučaju da se zatvori krug između nas, Žalgirisa i Asvela na kraju."

"Manje su igrali s dva visoka nego što smo očekivali, napadi su se svodili na 'jedan na jedan', tu smo malo izgledali kao 'Indijanci' na parketu, nismo mogli prolaziti kroz akcije jer su nam to onemogućavali svojom obranom. Pick&roll nam je puno pomogao kad su bili s dvojicom visokih, tu smo izvlačili Begića i otvarali prostor za Andrića pod košem", dodao je Vukušić o napadačkim mukama.

Mantas Kalnietis, organizator igre Žalgirisa, nije bio zadovoljan svojim nastupom i izdanjem momčadi iz Kaunasa: "Cibona je odigrala jako dobru utakmicu, posebno u zadnjoj četvrtini, dobro su se pripremili i znali naše slabe strane. Mi, pak, nismo bili pravi."

Euroliga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Cibona64:52Žalgiris
Fenerbahçe83:87Montepaschi Siena
Barcelona76:62ASVEL Lyon-Villeurbanne
1Barcelona 100+208
2Montepaschi Siena 82+141
3Žalgiris 37-66
4Cibona 37-105
5ASVEL Lyon-Villeurbanne 37-69
6Fenerbahçe 37-109

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.11.2009. u 11:27
    dobra igra i napokon pobjeda, još samo da im plaća dođe
    Obrisan korisnik