Nogomet

Oman solidan protiv Brazila

Borna Rupnik • srijeda, 18.11.2009.
Oman solidan protiv Brazila
Foto: EPA

Brazilci su odradili i drugu utakmicu na prijateljskoj turneji, a nakon Engleske suočili su se s Omanom. Odigrali su koliko treba, pobijedili 2:0, ali i Oman je imao svoje prilike...

Nogometni reprezentativci Omana jednog će dana svojoj djeci pričati da su igrali protiv Brazila i izgubili samo 2:0 - pri čemu su si jedan pogodak zabili sami. Sažetak je to prijateljske utakmica koju je Dungin sastav rutinski odradio.

Brazil je poveo već u četvrtoj minuti preko Nilmara. Napadač Villarreala kao da je jedini dobio dopuštenje zatresti suparničku mrežu na arapskoj turneji. Naime, upravo je on postigao jedini gol na subotnjoj utakmici s Engleskom, premda su uz njega igrala i imena poput Kake i Luisa Fabiana.

Izglednije su prilike, naravno, imali višestruki svjetski prvaci, ali Oman se nije samo branio te je Julio Cesar povremeno morao spašavati stvar. Konačnih 2:0 postavio je Hassan al-Ghaliani autogolom u 61. minuti.

U dvoboju novopečenih putnika na Svjetsko prvenstvo Čile je na gostovanju pobijedio Slovačku 2:1. Strijelci su bili Jara i Paredes, odnosno Šestak.

Južnoafrička Republika je svoj dio priprema za najvažniji nastup u povijesti pred vlastitom publikom nastavila protiv Jamajke i odigrala 0:0, dok je Belgija pogocima Witsela i Soncka svladala Katar.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!