Rukomet

Zagrebaši po očekivane bodove

Ivor Krapac • subota, 21.11.2009.
Zagrebaši po očekivane bodove
Foto: Kristijan Komarica

Nakon prošlotjedne teško izborene pobjede u Danskoj, rukometaši Croatia osiguranja u subotu će se nadati lakšem poslu u posljednjem ovogodišnjem nastupu u Ligi prvaka. Zagrebaše u Trollhättanu dočekuje švedski Alingsas, kojeg su hrvatski prvaci početkom listopada na domaćem terenu svladali bez većih problema.

Gostujući bodovi u Kopenhagenu, osigurani pogotkom Tončija Valčića u završnici utakmice, učvrstili su hrvatske prvake na trećem mjestu skupine C, a nakon uspješno obavljenog posla u Danskoj, preostalo je još napraviti isto i protiv Alingsasa s početkom u 15:30 sati. U usporedbi s prošlotjednim danskim suparnikom, koji ima kvalitetu za prolaz u drugi krug, Šveđani su ipak korak iza i sve osim nova dva boda za Zagrebaše ostavilo bi gorak okus uoči stanke koja će trajati do sredine veljače.

Momčad Senjanina Maglajlije i Mirka Bašića i dalje prate oscilacije, bilo ih je i u Kopenhagenu, a usponi i padovi tijekom utakmice mogli bi predstavljati jedinu pravu opasnost u Švedskoj. Ukoliko izostanu, Alingsas ne bi trebao biti veći problem, omjer kvalitete dvije momčadi već je demonstriralo 30:21 u korist CO-a u zagrebačkoj Areni, pa iako tijesan prošlotjedni domaći poraz Šveđana protiv Ciudad Reala (26:24) poziva na oprez, sve je u rukama Zagrebovih rukometaša.

Trenerski dvojac na klupi CO-a ni na ovom gostovanju neće moći računati na ozlijeđene Ljubu Vukića (leđa) i Josipa Valčića (gležanj), no s obzirom da su u ovom sastavu Zagrebaši odigrali solidno u porazu u Ciudad Realu i slavili u Kopenhagenu, nema puno razloga za brigu. Ukoliko se sve rasplete po očekivanjima, moglo bi biti minuta za veći broj igrača, vjerojatno i prilike za predah vanjskog trojca T. Valčić - Balić - Lazarov, koji nosi puno tereta u napadu.

Takav rasplet dogodio se u zagrebačkom ogledu s Alingsasom, kada su hrvatski prvaci rano u drugom poluvremenu otišli do 24:11, riješili utakmicu, pa u nastavku imali i puno prostora za rotacije. S izuzetkom 204 cm Kristiana Bliznaca, kojeg je nakon dobrog otvaranja susreta kvalitetno zaustavio Marko Kopljar, sve ostale su Zagrebaši držali pod kontrolom cijelo vrijeme, obrana je obavila pravi posao, a sličan recept vodit će do uspjeha i u subotu.

Uzeti novu pobjedu i zadržati priključak sa Ciudad Realom i HSV Hamburgom je realan cilj na ovogodišnjem oproštaju s Ligom prvaka, u posljednjoj Zagrebovoj gostujućoj utakmici u prvom krugu. Iduće godine će Zagrebaši u nepunih mjesec dana u veljači i ožujku četiri puta igrati kod kuće i ako se ne poskliznu u Švedskoj, ta četiri susreta nose priliku za napad na nešto više od trećeg mjesta. Bila bi velika šteta ispustiti šansu za miran zimski san i pripremu za nastavak...

Liga prvaka, skupina C, 6. kolo: Alingsas - Croatia osiguranje (subota, 15:30 h)

Liga prvaka - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Fyllingen Handball19:28FCK Handbold
Alingsas HK23:32RK Zagreb
Atletico de Madrid30:28HSV Hamburg
1Atletico de Madrid 10321:241+8020
2HSV Hamburg 10346:259+8716
3RK Zagreb 10292:266+2612
4FCK Handbold 10276:281-58
5Alingsas HK 10251:302-514
6Fyllingen Handball 10214:351-1370

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!