Nogomet

Video: Atlante izborio ogled s Barcelonom

Marin Vuković • subota, 12.12.2009.
Video: Atlante izborio ogled s Barcelonom
Foto: EPA

Meksički Atlante bit će protivnik europskog prvaka Barcelone u polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva koje se ovoga tjedna igra u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Atlante je u četvrtfinalnoj utakmici deklasirao novozelandski Auckland City, kojemu preostaje bitka za peto mjesto s kongoanskim Mazembeom.

Atlante je od samog početka dao naslutiti da se radi o daleko kvalitetnijoj momčadi od Novozelanđana, koji su se uglavnom orijentirali na branjenje vlastite mreže. Ipak, meksičkim je nogometašima trebalo 36 minuta da prvi put pronađu put do mreže Auckland Cityja. Nakon loše očišćenog kornera lopta je došla do Daniela Arreole koji posprema u mrežu Jacoba Spoonleyja.

Početkom drugog poluvremena Novozelanđani su se nakratko probudili i umalo došli do izjednačenja, no kada je u 69. minuti Christian Bermudez udvostručio prednost Atlantea, utakmica je bila riješena. U prvoj minuti sudačke nadoknade konačnih 3:0 postavio je Lucas Silva i Meksikancima omogućio odmjeravanje snaga s Barcelonom.

Polufinalna utakmica protiv europskog prvaka na rasporedu je u srijedu, 16. prosinca, a pobjednik iz toga dvoboja zaigrat će u finalu Svjetskog klupskog prvenstva, gdje će mu protivnik biti bolji iz drugog polufinala. U njemu se sastaju Pohang Steelersi i Estudiantes de la Plata.

Svjetsko klupsko prvenstvo, četvrtfinale:
Auckland City - Atlante Futbol Club 0:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!