Vodeni sportovi

Loše stanje Juga u Europi

Tea Lokas • srijeda, 16.12.2009.
Loše stanje Juga u Europi
Foto: Sandro Donda

Jug je u Gružu bio domaćin drugog kola Eurolige u kojem je ugostio kotorski Primorac. Drugi uzastopni susret ta dva protivnika donio je remi, kojim Jug ne može biti zadovoljan...

Jug CO - Primorac 9:9 (3:3, 1:2, 2:2, 2:1)

Dubrovnik, Bazen u Gružu
Suci: Borell (Španjolska), Gomez (Italija)

Jug CO: Vićan, Vranješ, Bošković 2, S. Sukno 2, Joković, Seman, Marković, Bušlje 2, I. Sukno 1, Dobud, Drobac, Obradović 2, Ivanković. Trener: Fatović

Primorac: Radić, Dr, Brguljan, Čučković, Petrović, Trajković, Da. Brguljan 1, Kiss 2 (1), Azevedo 3 (1), Pavlović, Drašković 1, Steinmetz, Šetka 1, Milić 1. Trener: Perović.

Igrač više: Jug 3/9, Primorac 2/6
Peterci: Jug -, Primorac 2/2

Gruž je, svom srećom, osbosobljen za ovaj susret, a sve do popodnevnih sati nije bilo izvjesno hoće li se ovaj susret odigrati ili će gruški bazen ostati u mraku.

Primorac je u ovaj dvoboj ušao puno bolje nego u utakmicu desetog kola Jadranske lige protiv istog protivnika koja se odigrala prije deset dana na istom mjestu i koja je okončana rezultatom 14:7.

Jug nije igrao dobro, a uvod u utakmicu obilježilo je vodstvo Kotorana od 2:0. Dubrovčani uspijevaju poravnati te prijeći u vodstvo od 3:2, no ne zadugo. Šetka krajem prve četvrtine upisuje rezultat 3:3.

Do poluvremena rezultat je iznosio 4:5 u korist Primorca, a Jugaši niti u nastavku ne poboljšavaju svoju igru. Po drugi put u tijeku igre Kotorani imaju +2, a tu prednost im donosi bivši Jugov igrač Azevedo petercem.

Jug je ipak izjednačio pogotkom Bušlje za 7:7, a dolaze i do dugo očekivane minimalne prednosti. No, ne uspijevaju je održati do kraja pa se u posljednjoj minuti događa niz promašaja s jedne i druge strane, koji okončavaju neriješenim rezultatom i vrlo lošom pozicijom Juga u skupini B.

Azevedo je bio najučinkovitiji u susretu s tri pogotka (jednim iz peterca), dok su na strani Juga po dva pogotka imali Bošković, Sandro Sukno i Bušlje.

U drugoj utakmici B skupine Eurolige između Panioniosa i Vasasa slavili su Grci. Deneš Varga (Vasas) i Andreas Miralis (Panionios) postigli su svaki po tri gola za svoju momčad. Pobjedom su se Grci popeli na treće mjesto u skupini s tri boda i iza sebe ostavili Jug s jednim bodom.

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Panionios11:10Vasas
Jug AO9:9Primorac Kotor
1Primorac Kotor 662:48+1416
2Jug AO 660:57+38
3Vasas 658:54+47
4Panionios 647:68-213

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Lomax17.12.2009. u 09:00
    jug je u krizi
    Lomax