Nogomet

Klasnić i Bolton među 16 najboljih

Marin Vuković • subota, 23.01.2010.
Klasnić i Bolton među 16 najboljih
Foto: EPA

U poslijepodnevnom terminu s početkom u 16 sati odigrano je 11 utakmica četvrtog kola FA kupa, a nama najzanimljivija odigrana je u Boltonu, gdje je klub našeg Ivana Klasnića pobjedom nad Sheffield Unitedom izborio prolaz u osminu finala. Što se velikih iznenađenja tiče, nije ih bilo jer svi su premierligaši izborili prolaz, osim Wolverhamptona i Wigana koji će to morati učiniti u ponovljenim utakmicama.

Ivan Klasnić je ponovno dobio priliku u početnom sastavu Boltona i na travnjaku je ostao sve do 76. minute. Na našu žalost nije se upisao u strijelce, ali je njegova momčad izborila pobjedu od 2:0 i izbacila Sheffield United iz daljnjeg natjecanja. Bila je to ujedno i prva pobjeda Owena Coylea na klupi momčadi s Reeboka.

Bolton je dugo tražio put do mreže gostiju i tek u trećoj minuti drugoga poluvremena golom Gretara Steinssona došao do prednosti. Pobjedu su uspjeli potvrditi tek šest minuta prije kraja, a strijelac je bio Johan Elmander, koji je u sastavu Boltona zamijenio upravo našeg Ivana Klasnića.

Nakon plasmana u finale Carling kupa, Aston Villa je pred svojim navijačima izborila i osminu finala drugog engleskog kup natjecanja. Dosta su se mučili s Brightonom i na kraju slavili s 3:2 pogocima Delfounesa, Younga i Delpha. Strijelci za goste bili su Elphick i Forster.

Najbliže ispadanju od svih premierligaških momčadi bio je Wigan, koji je nakon prvih 45 minuta gubio s 2:0 od Notts Countyja, a potom pogocima Scotlanda i Watsona u nastavku izborio replay na svom travnjaku.

Veliki drugoligaški derbi između West Bromwich Albiona i Newcastlea pripao je domaćinu koji je Svrake ispratio s četiri pogotka u mreži, od kojih su dva postignuta s bijele točke. Oba je iskoristio Dorran, a po pogodak su dodali Olsson i Thomas. Golove za Newcastle postigao je Carroll, a valja spomenuti da su gosti od 70. minute igrali s desetoricom nakon isključenja Ryana Taylora.

Everton nije uspio ponoviti igru kojom su tako uvjerljivo svladali Manchester City, na svom Goodison Parku izgubili su od Birminghama s 2:1, a Portsmouth je pak svojim navijačima napokon donio nešto dobrih vijesti. Premda je Sunderland poveo s 1:0, dva gola Johna Utake Mornarima su donijeli osminu finala.

FA kup

4. kolo

Preston North End0:2Chelsea
Reading1:0Burnley
Accrington Stanley1:3Fulham
Aston Villa3:2Brighton & Hove
Bolton2:0Sheffield United
Cardiff4:2Leicester City
Derby County1:0Doncaster Rovers
Everton1:2Birmingham City
Notts County2:2Wigan
Portsmouth2:1Sunderland
Southampton2:1Ipswich
WBA4:2Newcastle
Wolverhampton2:2Crystal Palace
Tottenham2:2Leeds United
Stoke City3:1Arsenal
Scunthorpe United2:4Manchester City
Wigan0:2Notts County
Crystal Palace3:1Wolverhampton
Leeds United1:3Tottenham

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!