Vodeni sportovi

Jug napravio golemi posao

Vedran Babić • srijeda, 03.02.2010.
Jug napravio golemi posao
Foto: Martina Japundžić

U prvoj utakmici 4. kola skupine B vaterpolske Eurolige Jug CO je u svom bazenu s 14:6 nadigrao Panionios i stigao na korak od četvrtfinala. Tako bi njegov sljedeći susret protiv Primorca u Kotoru mogao biti izravni duel za prvo mjesto.

JUG CO - PANIONIOS 14:6 (4:1, 3:0, 3:3, 4:2)

Euroliga, 4. kolo skupine B
Dubrovnik, bazen u Gružu
Gledatelja: 800
Suci: Fernandez (Španjolska), Bock (Njemačka)

Jug CO: Vićan (10 obrana), Vranješ, Bošković (4), S. Sukno (3), Joković (2), Seman, Marković (2), Bušlje, I. Sukno (2), Dobud, Drobac, Obradović (1), Šutalo. Trener: Elvis Fatović.

Panionios: Flegkas (7 obrana), Miralis (2), Mazis, Kokkinakis, Thomakos, Tzamantakis, Papadogkonas (1), Hatch, Mourikis (2), Beristianos (1), Katsaounis, Kapotsis, Galanidis (1 obrana). Trener: Gerasimos Voltirakis.

Igrač više: Jug CO 5/8, Panionios 1/7
Peterci: Jug CO 2/2, Panionios 3/3

Nakon što su u Ateni slavili s 8:6, vaterpolisti Juga CO večeras su pred svojim navijačima ostvarili još veću pobjedu protiv grčkog doprvaka Panioniosa, koji je opet ostao na šest postignutih pogodaka. Jug je s druge strane zabio čak 14, a najefikasniji igrač bio je Miho Bošković s četiri gola. O dominaciji Juga u ovoj utakmici dovoljno govori činjenica da je Panionios od svojih šest pogodaka čak tri postigao iz peterca.

Već od prve minute Jug se postavio kao gazda u bazenu i prvu četvrtinu zaključio s 4:1. Nemoć Grka nastavila se i u drugoj četvrtini, koju je domaćin dobio s 3:0 i otišao na velikih 7:1 pogotkom Boškovića. Tu je sve bilo riješeno, a valja podvući podatak da su gosti svoj prvi pogodak iz igre postigli tek poslije 19 i pol minuta za smanjenje na 8:4. Do kraja utakmice jugaši su bez većih uzbuđenja održavali prednost, koja je u posljednjoj dionici dosegla najvećih 14:6.

Osim četverostrukog strijelca Boškovića, pogotke su postigli još Sandro Sukno (3), zatim Ivan Sukno, Pavo Marković i Maro Joković (svi po dva), te Paulo Obradović (1), dok su po dva gola u sastavu Panioniosa postigli Miralis i Mourikis.

U sljedećem kolu Jug gostuje u Kotoru kod prvoplasiranog Primorca, koji u ovim trenucima igra protiv Vasasa. Ukoliko pobijedi, aktualni prvak Europe imat će deset bodova na čelu ljestvice, što je tri više od Juga i čak sedam od Vasasa i Panioniosa. U prijevodu, takav rasplet značio bi da našem predstavniku za četvrtfinale treba samo bod iz naredne dvije utakmice.

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Primorac Kotor9:7Vasas
Jug AO14:6Panionios
1Primorac Kotor 662:48+1416
2Jug AO 660:57+38
3Vasas 658:54+47
4Panionios 647:68-213

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!