Zimski sportovi

Vrate li se s trećom pobjedom...

Borna Rupnik • utorak, 02.03.2010.
Vrate li se s trećom pobjedom...
Foto: Davor Sajko

Četvrtfinalna serija Graza i Medveščaka došla je do pete utakmice, ali ni ona neće dati konačnog pobjednika. U utorak u Austriji slijedi borba za treću pobjedu, odnosno prvu meč-loptu...

Medveščak je uspio u svojoj osnovnoj namjeri te nakon sjajne pobjede na prošlom gostovanju u Grazu, uz pobjedonosni pogodak Kennyja MacAulaya u 76. minuti, pred svojim navijačima poravnao seriju na 2-2. Tako je rezultatski imperativ zapravo bačen na leđa 99ersa.

"Moramo se pokazati u boljem svjetlu. Ne mogu ne istaknuti da smo u Zagrebu odigrali iznimno loše, dok su Hrvati bili vrlo dobri. Analizirat ćemo svoje pogreške i popraviti se", ističe trener Graza Bill Gilligan uoči novog okršaja.

Vezane vijesti

"Dobri smo", podsjetio je strateg prvoplasirane momčadi lige, "ali igrali smo ispod svojih mogućnosti. Od nas se mnogo očekuje, zato počnemo komplicirati i čekamo da se stvari dogode same od sebe. Tako ne ide. Možemo pobijediti svakoga i ne bojimo se pritiska".

Impresivan učinak

Graz u svojim redovima ima prvog strijelca lige, Warrena Norrisa, te drugog i trećeg najkorisnijeg igrača, Erica Healeya i Grega Daya. Više je bodova od njih dvojice skupio samo Patrick Leahy iz Linza.

Što znači da će 99ersi biti posebno motivirani dokazati Medvjedima da se s njima više ne mogu šaliti kako su to činili u nedjelju u Domu sportova. Warren Norris, Eric Healey, Greg Day i društvo ovoga će puta sigurno aktivnije ulaziti u napadačku trećinu kako bi, makar iz odbijanaca, što prije poveli i tako skrenuli vodu na svoj mlin.

Zato će Medveščaku opet trebati raspoloženi čuvar mreže, a prema najavama trenera Teda Satora, na led će Gašper Krošelj, junak protekla dva dvoboja. Osim suspendiranog Conrada Martina, Sator na raspolaganju ima sve ostale igrače.

Gilligan dvoji oko izbora vratara - Medveščakovim će se napadačima suprotstaviti Fabian Weinhandl ili Sebastian Charpentier - ali također računa na cijeli igrački kadar.

Recept za Graz sada se već može nazvati prokušanim. Maksimalna disciplina u obrambenim redovima, odnosno minimalan broj isključenja i rezolutna čišćenja pred vlastitim golom, razbranjeni vratar te realizacija svake prilike koja se pruži pred austrijskim golom.

Bude li tako, a bilo je u četvrtak i nedjelju te nema razloga vjerovati da ne može biti opet, iz Graza bi ponovno mogle stići dobre vijesti. Teško je i zamisliti kako bi u slučaju ove pobjede za dva dana izgledala atmosfera u Ledenoj dvorani, a čak i vrate li se Medvjedi ovoga puta praznih ruku, ništa nije izgubljeno - u četvrtak će se jednakim žarom krenuti po novo izjednačenje.

EBEL, četvrtfinale, peta utakmica:
Graz 99ers - Medveščak Zagreb, 19:15 (2-2)

EBEL - doigravanje

četvrtfinale

LIWEST BW Linz3:2Villacher SV
Vienna Capitals2:3 *Alba Volán
Red Bull Salzburg2:3KAC
Graz 99ers2:1Medveščak
KAC1:3Red Bull Salzburg
Alba Volán2:3 *Vienna Capitals
Villacher SV4:3 *LIWEST BW Linz
Medveščak3:6Graz 99ers
LIWEST BW Linz5:2Villacher SV
Vienna Capitals5:1Alba Volán
Red Bull Salzburg2:3KAC
Graz 99ers2:3 *Medveščak
KAC0:2Red Bull Salzburg
Alba Volán1:4Vienna Capitals
Villacher SV3:4 *LIWEST BW Linz
Medveščak3:0Graz 99ers
LIWEST BW Linz7:2Villacher SV
Graz 99ers3:4 *Medveščak
Red Bull Salzburg3:2KAC
Vienna Capitals6:5 *Alba Volán
Medveščak5:2Graz 99ers
KAC5:3Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg4:2KAC

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.03.2010. u 16:55
    Treba biti brz. Najbolje je kupiti sezonsku ulaznicu pa je čovjek miran cijelu sezonu :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.03.2010. u 11:51
    Jučer su karte prodane za dvadesetak minuta za četvrtak!
    Obrisan korisnik