Nogomet

U Firenci igraju sve opcije

Mihaela Bradovski • utorak, 09.03.2010.
U Firenci igraju sve opcije
Foto: EPA

Fiorentina i Bayern ulaze u uzvratni dvoboj osmine finala Lige prvaka s istim ambicijama - dohvatiti četvrtfinale. Prvi susret ova dva protivnika u Münchenu završio je pobjedom Bayerna 2:1 što garantira neizvjesnost i u Firenci...

FIORENTINA - BAYERN 20:45

Firenza, Artemio Franchi, 20:45

Prva utakmica 1:2

Sudac: Undiano Mallenco (Španjolska)

Fiorentina: Frey, Comotto, Kroldrup, Felipe, Pasqual, Zanetti, Montolivo, Marchionni, Jovetić, Vargas, Gilardino

Bayern: Butt, Lahm, Van Buyten, Badstuber, Pranjić, Robben, Van Bommel, Schweinsteiger, Ribery, Gomez, Müller

Niti Fiorentina, a niti Bayern ne igraju u posebno dobroj formi. Obje momčadi u posljednjim susretima pokazuju slabosti, a u ovom dvoboju to bi moglo biti kobno. Rezultat 2:1 iz prvog dvoboja ne garantira ništa niti Fiorentini, a niti Bayernu, a upravo su repovi iz tog susreta obilježili tjedan prvih utakmica osmine finala.

Bayern je u Münchenu slavio pogotkom Klosea u posljednjim trenucima susreta i to pogotkom koji je bio iz očitog zaleđa. Norveški sudac Ovrebo, nakon prošlosezonske farse u Londonu gdje je Barcelonu progurao u finale Lige prvaka nauštrb Chelseaja, još jednom je napravio neshvatljivu pogrešku priznavši pogodak za kojeg je bilo vidljivo "iz aviona" kako nije regularan.

Ricardo Montolivo: Moramo se što bolje pripremiti i vratiti energiju izgubljenu u susretu s Juventusom. Sve što se dosad događalo, moramo zaboraviti i koncentrirati se isključivo na ovu utakmicu s Bayernom. Bayern ima sjajnu momčad i odličnog trenera i sigurno nas neće podcijeniti.

Uzalud svi protesti Talijana, pogodak je priznat, utakmica registrirana s rezultatom 2:1 i sve isprike norveškog djelitelja (ne)pravde malo će im značiti ako se taj pogodak pokaže ključnim i nakon uzvrata.

Momčad Cesarea Prandellija u Serie A ne igra dobro već duže vrijeme. U posljednjih devet susreta upisali su tek jednu pobjedu i to protiv slabog Livorna (2:1). Posebno puno problema ima u obrambenoj fazi, od 6. prosinca i domaće pobjede protiv Atalante 2:0 u domaćem prvenstvu nisu odigrali dvoboj u kojom nisu primili pogodak.

U uzvratu protiv Bayerna Prandelli neće moći računati na Massima Gobbija važnog igrača sredine terena koji će propustiti ovu utakmicu zbog isključenja u prvom susretu. Pod upitnikom je nastup Manuela Vargasa koji se oporavio za dvoboj s Juventusom i nastupio, no tek će se vidjeti hoće li biti spreman i za ovaj vrlo težak izazov.

Louis van Gaal: Nema veze što Fiorentina igra slabo u Serie A, oni u Ligi prvaka igraju odlično, slično mi se dogodilo dok sam bio u Barceloni. Sastav koji će istrčati u Firenzi neću otkrivati. Primijetio sam da se naši protivnici prilagođavaju najavama iz našeg tabora i onda nam prirede zamke, ovaj put ću biti oprezniji. Očekujem spektakularnu utakmicu jer i jedni i drugi volimo nadigravanje i napadačku igru.

S druge strane problemi Louisa van Gaala su puno veći. Van Gaal je izgubio Martina Demichelisa koji se ozlijedio na reprezentativnoj obavezi, a njega bi trebao zamijeniti Badstuber. Diego Contento zaradio je ozljedu u susretu s Kölnom te bi ga trebao zamijeniti naš Danijel Pranjić.

Ivica Olić ponovno će se po svemu sudeći naći na klupi, a u napadu bi trebali krenuti Mario Gomez i Thomas Müller. Oporavljeni su Arjen Robben i Franck Ribery koji bi trebali zauzeti svoje mjesto na bokovima što Van Gaala svakako veseli.

Ribery je protiv Kölna odradio "kontrolnih" 30 minuta, izdržao ih je i očekuje se njegov nastup iako je Van Gaal oprezan i ostavit će odluku za posljednji trenutak.

Nakon posljednjih slabih rezultata Fiorentini bi prolazak u sljedeću fazu svakako puno značio i u klubu smatraju kako bi im mogao značiti preokret sezone. S druge strane Bayern je nanizao 18 utakmica bez poraza, ali i u posljednjim susretima remije s Kölnom i Nürnbergom kao znak da možda ipak nisu u onako briljantnoj formi kao prije odlaska na zimsku stanku.

U svakom slučaju posve otvoren dvoboj u kojem obje momčadi s pravom vide svoje šanse za prolazak u četvrtfinale. Dvoboj u Firenci na rasporedu je večeras u 20:45.

Liga prvaka - završnica

osmina finala

Lyon1:0Real Madrid
Milan2:3Manchester United
Bayern2:1Fiorentina
Porto2:1Arsenal
Stuttgart1:1Barcelona
Olympiakos0:1Bordeaux
CSKA Moskva1:1Sevilla
Inter2:1Chelsea
Arsenal5:0Porto
Fiorentina3:2Bayern
Real Madrid1:1Lyon
Manchester United4:0Milan
Sevilla1:2CSKA Moskva
Chelsea0:1Inter
Barcelona4:0Stuttgart
Bordeaux2:1Olympiakos

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!