Nogomet

Samo Standard naoko siguran

Ante Jukić • četvrtak, 18.03.2010.
Samo Standard naoko siguran
Foto: EPA

Uzvrati osmine finala Europske lige trebale bi nam pružiti pregršt uzbuđenja, s obzirom da smo u prvim utakmicama svjedočili četirima neriješenim rezultatima. Čak i momčadi koje su prije sedam dana stekle prednost nemaju miran san, iznimka je tek belgijski Standard, čijih 3:1 iz Atene ne ostavlja Panathinaikosu previše nade uoči uzvrata u Liegeu...

Nakon svega što nam je Juventus ponudio u dosadašnjem dijelu sezone, teško je reći da bi prolazak Fulhama u četvrtfinale Europske lige predstavljao prvorazredno iznenađenje, no torinskih 3:1 ipak stavlja Staru damu u ulogu velikog favorita u ovom dvoboju. S obzirom da u domaćem prvenstvu sve više gubi korak, za očekivati je kako će Juventus učiniti sve da eventualnim slavljem u Europskoj ligi barem donekle spasi sezonu.

Još jedan velikan koji utjehu za loše nastupe "kod kuće" i u Ligi prvaka traži u ovom natjecanju je engleski Liverpool, no za razliku od Torineza, Redsi u uzvratnom dvoboju moraju hvatati rezultatski minus. Lille je, podsjetimo, u prvoj utakmici slavio rezultatom 1:0 i na Anfield stiže sa sasvim jasnom računicom - sačuva li svoju mrežu, prolazak dalje je neupitan. Momčad Rafe Beniteza raspoloženje u svlačionici podignula je uvjerljivom 4:1 pobjedom protiv Portsmoutha u posljednjem premierligaškom kolu, iako naoko odličnu predstavu kontra posrnulog kluba s Fratton Parka uvijek treba uzeti s rezervom.

Satnica:

Vezane vijesti

Fulham - Juventus 19.00 (1:3)
Werder - Valencia 19.00 (1:1)
Marseille - Benfica 19.00 (1:1)
Standard - Panathinaikos 19.00 (3:1)
Liverpool - Lille 21.05 (0:1)
Sporting - Atletico Madrid 21.05 (0:0)
Anderlecht - Hamburg 21.05 (1:3)
Wolfsburg - Rubin 21.05 (1:1)

Napomena: u zagradi su rezultati prvih utakmica

Osim talijanskom i engleskom divu, hrvatski ljubitelji nogometa dio će pažnje u četvrtak posvetiti i klubovima u kojima nastupaju naši igrači, Hamburgu i Panathinaikosu. I dok se atenski Zeleni Marija Galinovića i Ante Rukavine nalaze pred eliminacijom, s obzirom na iznenađujućih 1:3 iz prvog susreta s belgijskim Standardom, Mladen Petrić i njegov HSV imaju vrlo lijepe šanse za prolazak dalje. Nijemci su na svom stadionu protiv Anderlechta slavili rezultatom 3:1, a prežive li u Bruxellesu, napravit će još jedan korak prema finalu koje se 12. svibnja igra upravo na njihovoj Nordbank Areni. Za upozorenje Hamburžanima svakako može poslužiti priča Real Madrida, koji je u uzvratni dvoboj osmine finala Lige prvaka također ušao sa snovima o finalu na svom stadionu, da bi na kraju sve ostalo samo na tome - snovima.

Jaku njemačku delegaciju među 16 najboljih momčadi Europske lige upotpunjuju Werder i Wolfsburg, koji su iz Valencije, odnosno Kazanja, donijeli vrlo obećavajućih 1:1. Iako bi "W dvojcu" i 0:0 u uzvratu osiguralo prolazak dalje, stil igre koji gaje navedeni bundesligaši gotovo nam jamče otvorenu igru i pogotke u ovim susretima.

Hrvatski "štih" u Europskoj ligi

Kolonija hrvatskih igrača u Europskoj ligi spala je uoči osmine finala na tri slova, a ako je suditi po prošlotjednim rezultatima, nakon četvrtka čitav teret past će na leđa Mladena Petrića. Njegov HSV u Bruxelles je donio vrlo obećavajućih 3:1, istu onu prednost koju je Standard osigurao u atenskom dvoboju protiv Panathinaikosa Marija Galinovića i Ante Rukavine.

U posljednje dvije utakmice večeri, ujedinjene snage Marseillea i Atletico Madrida suprotstavit će se lisabonskim adutima. Nakon što su s devet igrača uspjeli izvući 0:0 u Madridu, nogometaši Sportinga taj će pothvat pokušati materijalizirati pred svojim navijačima, dok će njihovi gradski rivali imati nešto teži posao. Benfica je, naime, kod kuće odigrala 1:1 s Marseilleom, tako da je na Velodromeu očekuje jako teška, naravno ne i nemoguća misija.

Europska liga - završnica

osmina finala

Lille1:0Liverpool
Hamburger SV3:1Anderlecht
Rubin Kazan1:1Wolfsburg
Atlético Madrid0:0Sporting
Benfica1:1Marseille
Panathinaikos1:3Standard Liège
Juventus3:1Fulham
Valencia1:1Werder Bremen
Anderlecht4:3Hamburger SV
Wolfsburg2:1 *Rubin Kazan
Sporting2:2Atlético Madrid
Marseille1:2Benfica
Standard Liège1:0Panathinaikos
Liverpool3:0Lille
Fulham4:1Juventus
Werder Bremen4:4Valencia

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!