Nogomet

Pamić: "Znao sam da će ovakva utakmica doći"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 15.04.2010.
Pamić: "Znao sam da će ovakva utakmica doći"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nešto manje od 1000 gledatelja svjedočilo je jučer odličnoj predstavi Zagreba i Karlovca. Šest pogodaka, preokreti i utakmica koja je mogla lako otići i na stranu poraženog sastava u nešto boljem ambijentu ne bi zaostajala za onima iz puno snažnijih liga. Pjesnici su na krilima Vugrinca i Ljubojevića stigli do iznimno bitnih bodova što je Igoru Štimcu donijelo veliko zadovoljstvo, no Kranjčevićevu niti Igor Pamić nije napustio nezadovoljan...

Iako se nakon susreta još jednom spomenuo nedostatak brojnih igrača kod jedne i druge momčadi, s pravom se može reći kako je u Ulici pjesnika u srijedu pobijedio nogomet. Čak je i kiša, koja je od jutra padala u Zagrebu, izgubila bitku protiv igrača Zagreba i Karlovca.

Tri su boda zasluženo pripala domaćem sastavu, no lako su do pobjede mogli i Karlovčani. Osim raspoloženih pojedinaca u bijelom sastavu, na konačni su rasplet utjecali i sami gosti, stoga njihov strateg Igor Pamić nije propustio komentirati pogreške posljednje linije. Do jučerašnjeg susreta obrana Karlovca na gostovanjima je primila svega devet pogodaka i uz jučerašnji posrtaj i dalje je jedna od najčvršćih u ligi.

Vezane vijesti

Igor Pamić: "Nemojte misliti da smo odustali od Europske lige, već u subotu ćete vidjeti kako se Karlovac vraća na pravi kolosijek. Ostaje mi samo malo mobilizirati igrače nakon ove utakmice."

"Ne možemo biti zadovoljni, no s druge strane ne mogu biti niti nesretan. Dobili smo četiri gola, zbog čega? Niz je tu razloga, i mi smo griješili, ali je i Zagreb bio dobar. Imali smo vodstvo, a u određenim trenucima čak i kontrolu. Nešto nam je ipak nedostajalo i to je Zagreb iskoristio. Međutim, kada sve skupa saberem i analiziram, znajući da Zagreb sigurno nije momčad, niti klub, niti trener koji zaslužuje ovu poziciju, bojao sam se baš ovoga. Svojim igračima sigurno neću zamjeriti ništa, cijele su sezone dobri, neki su tu već tri godine, ali danas je Zagreb bio bolji i ja mu čestitam. Želim mu puno sreće, a ja ću sigurno imati razloga za analizu i brzo se pripremiti za vrlo, vrlo važnu utakmicu s Cibalijom."

Osim dobrog gostujućeg skora kada su u pitanju primljeni pogoci, Karlovac je nakon 25 odigranih utakmica drugi po učinkovitosti na terenima izvan svog grada. Osvojili su bod više nego što je pripalo Pjesnicima u Kranjčevićevoj. Sve su to razlozi zbog kojih je Pamić stao iza svojih igrača te i na sebe prebacio dio odgovornosti.

"Karlovac cijele sezone igra dobro, Karlovac je i danas igrao dobro, nemojte se ljutiti, ali ja sam tako vidio utakmicu. Ako smijem izdvojiti jednog pojedinca bio bi to Jurica Karabatić koji je krivac za tri pogotka. Međutim, isto tako stoji činjenica kako je taj isti Karabatić cijelu sezonu odigrao fenomenalno. Dogodilo se što se dogodilo, sigurno je da nisam sretan zbog toga, ali znao sam da će jednom ovakva utakmica doći. Nadao sam se možda ne već ove sezone. Ali gledajte, i centaršut Vugrineca i skok Ljubojevića kod njihovog drugog gola je nešto što se ne vidi često u HNL-u. Teško je sada govoriti što bi bilo da je bilo, sigurno je da sam ja zaslužan za poraz, isto kao što imam neke zasluge i u pobjedama."

Igor Pamić: "Za kraj moram samo reći kako su napokon došli na svoje ovi što već 60 utakmica govore o tome kako će Zagreb napokon pobijediti, a Karlovac izgubiti. Ovaj poraz posvećujem njima."

I dok je obrana Pamićeve momčadi ove sezone u vrhunskoj formi, ona Zagrebova još se uvijek traži. U situaciji u kojoj se "bijeli" nalaze teško je očekivati privlačnu igru bez grča i oscilacija, i jučer pojedini segmenti nisu bili za prolaznu ocjenu, no barem su se oglasili napadači.

Uoči gostovanja u Šibeniku Štimac se osvrnuo na formu Gorana Ljubojevića te iznio svoje mišljenje; ako postavi njega u momčad ne može najboljeg strijelca momčadi Vugrinca i obrnuto. Protiv Karlovca obojica su našla mjesto u početnom sastavu, a svoje su znanje i kvalitetu pred drugima demonstrirali nakon pola sata igre kada su u svega dvije minute režirali preokret koji je probudio njihove suigrače.

"Ja bih prije svega čestitao akterima i jedne i druge momčadi jer ova kiša koja je danas natopila teren sigurno nije pomogla, no uz teške uvjete, dogodilo se puno trke, želje, gledatelji su mogli vidjeti dosta pogodaka. Ja mogu konačno biti presretan, jer kao što je Igor rekao, danas nam se otvorilo. Počeli smo zabijati, a u tome leži ključ uspjeha svake momčadi. Mi smo do sada stvarali prigode, ali ih nismo uspijevali realizirati. Danas nam se to dogodilo prvenstveno zahvaljujući spretnom i lukavom Ljubojeviću."

Igor Štimac: "Moramo ići dalje, čeka nas još mnogo bodova u igri, teško gostovanje u Maksimiru: Ne idemo tamo s bijelom zastavom, tražit ćemo svoje bodove i protiv Dinama. Ako nastavimo ovako igrati, biti ovako okomiti i u realizaciji spretni onda neće biti straha."

Nakon jučerašnjih 90 minuta krvna se slika Kranjčevićeve popravila, no pred "bijelima" je i dalje mnogo posla. Iluzorno bi bilo očekivati kako i idućih pet susreta može riješiti nekoliko dobrih poteza bijelog napadačkog dvojca, te jedan raspoloženi igrač s klupe. Pjesnici su i protiv Karlovčana demonstrirali neopreznost pred svojim vratima, dok je veza ponovno imala periode u kojima nije mogla doći do daha.

"Mogu vam reći da se niti jedne utakmice iz ciklusa ovih velikih nisam pribojavao kao ove danas. Jer sve momčadi koje sam iz vrha tablice do sada analizirao imaju nedostatke, kod Karlovca nisam našao nikakve rupe. Naravno, išlo nam je u prilog što im nije igralo dosta standardnih igrača, rekao bih i ključnih, jer jedan Jerneić je srce momčadi. I mi smo bili hendikepirani brojnim izostancima, no moram potvrditi da smo došli do zaslužene pobjede iako se utakmica valjala, pogotovo nakon izjednačenja gdje je Karlovac mogao i materijalizirati premoć da su imali malo više odlučnosti u zadnjem pasu."

Šesta pobjeda sezone primakla je zagrebaše na dva boda do 11. pozicije, nakon susreta s Dinamom pred njima su tri domaća i upravo u njima Štimac vidi osiguranje opstanka.

"Ne želim ništa predviđati jer mi svi sve znamo, a ništa ne znamo. Događaju se čudne stvari, ali ono što mogu reći je da će Zagreb odigrati svoje pa na kraju što bude. Hoće li netko malo labavije igrati protiv nekoga, hoće li netko nekome činiti uslugu i ustupke radi ovog ili onog, hoće li na kraju ispasti tri kluba ili manje, nemamo se vremena s tim baviti. Za tri dana imamo utakmicu u Maksimiru. Mi svoju sudbinu držimo u svojim rukama, sami ćemo je rješavati, a držim da nam tri pobjede iz tri domaća susreta (Međimurje, Croatia, Osijek) nose spas."

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

25. kolo

Slaven Belupo2:1Zadar
Inter-Zaprešić0:3Osijek
Rijeka4:2Sesvete
Lokomotiva1:3Međimurje
Zagreb4:2Karlovac 1919
Cibalia4:3Šibenik
Hajduk1:0Istra 1961
Varaždin1:2Dinamo
1Dinamo 3070:20+5062
2Hajduk 3050:21+2958
3Cibalia 3046:20+2657
4Šibenik 3034:37-350
5Osijek 3049:36+1347
6Karlovac 1919 3032:23+947
7Slaven Belupo 3044:45-143
8Lokomotiva 3035:38-342
9Rijeka 3049:44+540
10Varaždin 3036:43-736
11Istra 1961 3031:40-935
12Zadar 3027:41-1434
13Inter-Zaprešić 3036:50-1433
14Zagreb 3043:49-633
15Međimurje 3037:61-2429
16Sesvete 3030:81-5114

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!