Košarka

Kao Dr Jekyll i Mr Hyde

Ivana Strahija • srijeda, 05.05.2010.
Kao Dr Jekyll i Mr Hyde
Foto: Ivana Strahija

Međimurje je izgubilo i četvrtu utakmicu doigravanja za plasman u 1A ligu, drugu pred vlastitim gledateljima. To se nikako nije trebalo dogoditi jer Belišće nije stiglo u najjačem sastavu, daleko od toga.

MEĐIMURJE – BELIŠĆE 79:82

(16:26, 12:20, 30:19, 21:17)
Čakovec, dvorana II osnovne škole, gledatelja 300
Suci: Legović, Sušan, Palavra

MEĐIMURJE: Klarić 26, Terek 6, Mario Novak Marek 8, Vugrinec 4, A. Hrkač 2, Zaspan 4, N. Hrkač, Bilinovac 13, Čajić, Mario Novak Medo 14, Manuel Novak 2, Golubić

BELIŠĆE: Lipova, Tomić, Peterzdorfer, Stubičan 5, Hartman 10, Mamužić 12, Preglej 4, Vezmarović, Bušić 16, Soldo 35

Ljubitelji košarke u Čakovcu i ovog su puta u solidnom broju pohodili dvoranu na jugu grada, nadajući se konačnoj pobjedi svojih pretendenata na 1. HKL, ali su nakon 40 minuta igre ostali razočarani. Utakmici međutim nije nedostajalo uzbuđenja, jer su Međimurci nakon katastrofalno slabog prvog poluvremena (28:46), u druga dva zaigrali mnogo bolje. Uz to, gostima iz Belišća pala je snaga u završnici, promašivali su i slobodna bacanja, no na kraju su tijesno, sa 79:82, izvukli pobjedu.

"Ovo je bila navlas ista priča kao i prošle srijede. Ušli smo nikako, trebalo nam je 20 minuta igre da nađemo one koji su danas raspoloženi, jer je kod nas pravilo da oni koji imaju poziciju u ekipi misle da ne moraju ništa raditi, pa uvijek netko novi iskoči. Svaka čast gledateljima koji su nakon prvog poluvremena ipak ostali u dvorani, meni je došlo da otiđem", rekao je trener domaćih košarkaša Srećko Šopar.

Zbilja tako i jest bilo, jer su u prvih deset minuta Belišćani tricama Bušića i dobrom igrom u obrani otišli na deset poena prednosti (16:26), dok su domaći obraz pokušavali sačuvati svega Klarić i Bilinovac.

U drugu četvrtinu Međimurje naoko kreće bolje, pogađa Vugrinec, pa Zaspan iz slobodnih bacanja te se pridružuje Mario Novak Marek, i domaći su na svega četiri poena zaostatka (22:26). Tada opet neobjašnjivo staju, a dobro raspoloženi Soldo u dresu Belišća ne može promašiti, pa poluvrijeme završava s 28:46.

"Pomalo me iznenadilo kako smo dobro odigrali prvo poluvrijeme, šuterski i obrambeno, uspjeli smo zatvoriti Međimurcima protok lopte i nisu imali ni jedan šut izvana. No, u drugom poluvremenu nam je pala snaga, tim više što smo došli bez četiri standardna igrača i s trojicom juniora", kazao nam je trener Belišća Antun Katalenić.

Dakle, Belišće je palo u snazi, a Međimurje je konačno počelo igrati obranu, pa je u par navrata Bilinovac upio pobjeći u kontranapad te uz pomoć suigrača zaostatak od 18 poena smanjiti na svega sedam.

Svega je tri minute trebalo domaćima da u posljednjoj četvrtini izjednače, pa čak pređu u vodstvo (67:65), no ni gosti ne odustaju tako lako. Posljednje dvije-tri minute bile su posebno napete. Domaćini su u završnici pokušali doći do pobjede, bili su u egalu na 77:77, ali Slavonci su s linije slobodnih bacanja ipak imali mirniju ruku i upisali tijesnu pobjedu. Ona će im mnogo značiti, pošto Belišće u idućem kolu ima sraz s Alkarom.

Međimurci pak idu u Zagreb, o čemu je trener Šopar rekao: "Mi smo slični Dr Jekyllu i Mr Hydeu i zbilja ne mogu reći kako će to izgledati."

A-1, Kvalifikacije

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Međimurje79:82Belišće
Kvarner 201071:70Mladost
Alkar71:56Šibenka
1Kvarner 2010 91+179
2Alkar 82+96
3Šibenka 64+10
4Mladost 46-61
5Međimurje 28-61
6Belišće 19-163

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!