Nogomet

Huh: "Nikad se nismo predali"

Ivana Strahija • subota, 26.06.2010.
Huh: "Nikad se nismo predali"
Foto: EPA

Južnokorejski izbornik Huh Jung-Moo nesretan je jer su njegovi izabranici ispali iz natjecanja, ali je zalaganjem i požrtvovnošću zadovoljan.

"Ni u jednom trenutku se nismo predali", rekao je Huh Jung-Moo i dodao: "Pokazali smo da smo pravi Korejci, nismo se predavali sve do posljednjeg sučevog zvižduka. Moji igrači su bili na razini zadatka, imali su prilike postići pogodak ali su ih propustili, a pobijedili su sretniji Urugvajci."

Da su imali sreće potvrdio je i urugvajski izbornik Oscar Tabarez, koji je rekao: "Južna Koreja bila je uistinu težak protivnik. Sreća nam je pomogla, ali to je nogomet. Moram reći da su Korejci odigrali zbilja dobro, što je dokaz da se nogomet igra sve bolje na svim stranama svijeta. Mislim da je Južna Koreja najbolji azijski tim."

Za pobjedu je Urugvajcima ključan bio gol kojim je Korejac Lee Chung-Yong izjednačio u drugom poluvremenu: "Koreja nas je iznenadila svojom igrom. Željeli smo susret mirno privesti kraju i malo smo posustali u drugom poluvremenu, ali nas je izjednačenje ponovno diglo na radnu temperaturu. Suarezu svaka čast, zabio je dva prekrasna pogotka", rekao je urugvajski izbornik.

Urugvajac je dodao kako njegova momčad ne smije dugo slaviti, već je priprema za četvrtfinale u kojem susreću pobjednika utakmice SAD-Gana sad najvažnija stvar.

SP 2010. - doigravanje

osmina finala

Urugvaj2:1Južna Koreja
SAD1:2 *Gana
Njemačka4:1Engleska
Argentina3:1Meksiko
Nizozemska2:1Slovačka
Brazil3:0Čile
Paragvaj5:3 **Japan
Španjolska1:0Portugal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis27.06.2010. u 00:23
    a koje gluposti ljudi ovdje pišu ...
    cameosis
  • Obrisan korisnik26.06.2010. u 22:03
    Ajde, oni bar neće biti prognani u rudnike kad se vrate doma, za razliku od svojih sjevernih susjeda.
    Obrisan korisnik