Nogomet

Robben: "Sretan sam što sam ja presudio"

Ivana Spahija • ponedjeljak, 28.06.2010.
Robben: "Sretan sam što sam ja presudio"
Foto: EPA

U svom prvom povratničkom nastupu u dresu Nizozemske, Arjen Robben je nakon nepunih 20 minuta utakmice sa Slovačkom postigao pogodak koji je, uz kasniji gol Sneijdera, nizozemsku vrstu odveo do četvrtfinala Svjetskog prvenstva. Strijelac vodećeg pogotka Oranja izrazio je zadovoljstvo povratkom u momčad, kao i postignutim pogotkom...

Iako se Nizozemska pobjedom od 2:1 nad Slovačkom plasirala u osminu finala, Arjen Robben objektivno je sagledao susret rekavši kako je svjestan da njegova momčad nije odigrala na najvišoj razini. "Bila je to prilično teška utakmica koju nismo najbolje odigrali. Najvažnije je bilo pobijediti i proći u iduću fazu. Nadam se da ćemo našu najbolju utakmicu odigrati onda kada to najviše bude potrebno", rekao je Robben nakon završetka utakmice.

Povratak nakon izbivanja zbog ozljede Robben je proslavio na najljepši mogući način - pogotkom: "Prekrasno je biti dio momčadi od prve minute i biti presudan za momčad, to je nevjerojatan osjećaj. Nakon ozljede, za mene je ovo velik trenutak. Uputio sam dosta udaraca prema golu, osjećao sam se dobro i slobodno. Iako još nisam na sto posto svoje snage, vjerujem u sebe" kaže Robben, koji nije puno filozofirao o lijepom pogotku s kojim je doveo Nizozemsku u vodstvo: "Primio sam dobro dodavanje i čekao pravi trenutak za opaliti prema vratima i lopta je ušla u mrežu".

Vezane vijesti

O mogućem protivniku u četvrtfinalu nizozemski napadač nije želio detaljnije raspravljati, uzevši u obzir činjenicu kako Brazil pred sobom još uvijek ima za odraditi dvoboj osmine finala. "Moramo dati šanse i Čileu, Brazil još uvijek nije pobijedio. Što se tiče nas, moramo se dobro odmoriti. Pogledat ćemo večerašnju utakmicu, a potom ćemo odlučiti što i kako moramo napraviti."

SP 2010. - doigravanje

osmina finala

Urugvaj2:1Južna Koreja
SAD1:2 *Gana
Njemačka4:1Engleska
Argentina3:1Meksiko
Nizozemska2:1Slovačka
Brazil3:0Čile
Paragvaj5:3 **Japan
Španjolska1:0Portugal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.06.2010. u 11:07
    iskreno mi je djelovala kao slow motion jednim dijelom drugog poluvremena...
    Obrisan korisnik
  • beaver29.06.2010. u 03:04
    slaba utakmica
    beaver
  • Obrisan korisnik29.06.2010. u 00:13
    kaj nije odigrao 20min protiv kameruna?
    Obrisan korisnik