Nogomet

Cristiano Ronaldo: "Pitajte Queiroza"

Mihaela Bradovski • srijeda, 30.06.2010.
Cristiano Ronaldo: "Pitajte Queiroza"
Foto: EPA

Španjolska se preko Portugala plasirala u društvo najboljih osam momčadi. Iako ih očekuje novi težak ispit, pogodak Ville još je malo podigao optimizam i samopouzdanje unutar kadra europskih prvaka. S druge strane, Portugalci se vraćaju kući, a ako je suditi prema izjavama nakon susreta, na pomolu su nove trzavice...

Iako će ostati zapisano kako je pogodak stigao kao posljedica igre iz nedozvoljene pozicije, Villa je istaknuo kako mu je već sada jedan od najdražih. "Ovo je jedan od mojih najboljih pogodaka. Zbog toga što nas je odveo dalje. Zabijamo dalje i idemo dalje."

Portugal je dugo prijetio, Casillas nekoliko puta spašavao vrata i ambicije svoje momčadi, ali: "Niti u jednom trenutku nismo izgubili vjeru u sebe i pobjedu. Znamo koliko vrijedimo i koliko možemo dati."

Vezane vijesti

"Želimo stvarati povijest. Igrači su motivirani, Prvenstvo je dugo, a mi smo sposobni otići do samoga kraja. Danas smo kontrolirali igru i ako smo imali slabiji period u prvome dijelu ukupno smo bili bolji. Osjećali smo se opušteno, sigurno u obrani, a moćno kada je lopta u našem posjedu", mišljenja je izbornik pobjedničkog sastava Vicente Del Bosque.

Njegov kolega na protivničkoj klupi, Carlos Queiroz ponosan je na igre svoje momčadi, ali nije propustio čestitati pobjednicima. "Španjolska je bila mnogo bolja u kretanju s loptom. Mi smo svoje prilike čekali i propuštali iz kontri. Mogli smo i mi slaviti, ali nije nas išao pogodak. Pokazali smo ambiciju i želju, ali nije išlo, u budućnosti ćemo morati biti snažniji. Bez obzira na sve portugalski narod ima mnogo razloga za zadovoljstvo i ponos."

Unatoč porazu i oproštaju od Svjetskog prvenstva i Portugalci su imali svog junaka. "Eduardove igre bile su fantastične. Spašavao nas je i sada i ranije i ostavljao u borbi za rezultat."

Najveća portugalska zvijezda i kapetan momčadi, Cristiano Ronaldo priupitan o porazu i ispadanju kratko je dobacio: "Kako bih objasnio eliminaciju Portugala? Pitajte Carlosa Queiroza."

SP 2010. - doigravanje

osmina finala

Urugvaj2:1Južna Koreja
SAD1:2 *Gana
Njemačka4:1Engleska
Argentina3:1Meksiko
Nizozemska2:1Slovačka
Brazil3:0Čile
Paragvaj5:3 **Japan
Španjolska1:0Portugal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.06.2010. u 14:15
    šta Messi igra u Španjolskoj repki? Messi i u Barci i u Argentini ima igrače s kojima može igrat. kombinirat itd. a druga je stvar šta Guardiola i Maradona uporno hoće da on završava akcije. To je ko da na PES-u 2006 stvoriš igrača i igraš samo s njim.... Ronaldo nema s kim igrat u Portugalu, još... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.06.2010. u 12:41
    ma spanjolska je zasluzeno dobila i ovo dokazuje da je MESSI > ronalda
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.06.2010. u 10:08
    ronaldo seljacino,tako poslje poraza nastupaju samo 'mali' sportasi...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.06.2010. u 09:01
    je li tko zamijetio da je tokom prijenosa komentator rekao "kakva akcija igrača Barcelone..."? to se dogodilo nakon nekoliko dodavanja Inieste, Xavija i Ville... :-D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.06.2010. u 05:43
    ma sta rec o queirozu kad on pored napada u kojem igraju igraci poput ronalda, simaa, liedsona, quaresme, nanija i ostalih, plus s oldlicnim veznim redom nemre zabit postenoj ekipi gol, a napad je ionako najbolja obrana pitajte barcelonu
    Obrisan korisnik