Nogomet

Japanskog tragičara čeka odlikovanje

Borna Rupnik • subota, 03.07.2010.
Japanskog tragičara čeka odlikovanje
Foto: EPA

Utakmica Paragvaja i Japana u osmini finala svjetske smotre na jugu Afrike teško je pala azijskom predstavniku, koji je poražen na jedanaesterce, a tragičaru Yuichiju Komanu lokalna je vlast pokušala barem malo olakšati život...

Japanska se nogometna reprezentacija nakon pobjede nad Kamerunom te odlične izvedbe protiv Danske u drugom krugu susrela s Paragvajem, a momčad Gerarda Martina slavila je u lutriji s bijele točke. Loptu u mrežu nije smjestio tek Yuichi Komano.

Braniča japanskog sastava, međutim, po povratku u domovinu čeka - odlikovanje. Pripremio mu ga je guverner provincije Wakayama, u kojoj je Yuichi Komano rođen.

"Želimo Komanu uručiti odlikovanje jer je u ljudima izazvao burne snove i emocije", obrazložio je svoj potez Yoshinobu Nisaka, koji je utakmicu protiv Paragvaja pratio u javnosti, zajedno s Komanovom majkom.

Komano se poslije utakmice javno ispričavao cijelom Japanu, a Paragvaj će u subotu navečer odmjeriti snage sa Španjolskom u potrazi za mjestom u poluzavršnici natjecanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.07.2010. u 13:03
    Komano je dobio odlikovanje od regije iz koje potječe, a ne državno odlikovanje
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.07.2010. u 13:02
    Japanci su ludi!!! Honda je trebo dobit odlikovanje koji je vuko momcad i koji je crce reprezentacije..
    Obrisan korisnik