Nogomet

Campeones, campeones

Branimir Korać • ponedjeljak, 12.07.2010.
Campeones, campeones
Foto: EPA

Svi španjolski mediji glavni prostor posvetili su naslovu prvaka španjolske nogometne reprezentacije. Opći dojam je - Španjolska je zasluženo prvak unatoč lošem suđenju Howarda Webba...

Španjolski mediji euforično su ispratili naslov prvaka svoje reprezentacije. Očekivano i zasluženo.

AS s ogromnim i jednostavnim naslovom "Campeones" donosi opširan izvještaj s utakmice. "Španjolska je osvojila svoj prvi naslov svjetskog prvaka i to zahvaljujući pogotku Andresa Inieste. Pobjeda protiv Nizozemske je zaslužena od prve do posljednje minute, a susret je vrlo loše vodio Englez Howard Webb koji je isključio Heitingu, ali je ostavio nekažnjenima De Jonga, Van Bommela i Robbena."

S pisanjem i opservacijama AS-a slaže se i Marca. Gotovo identičan naslov i uvodnik u opširnu analizu. "Campeones, campeones" stoji preko većeg dijela stranice, a u tekstu stoji: "San se ostvario, svjetski smo prvaci!Španjolska je zaslužila mjesto u panteonu svjetskog nogometa pobjedom 1:0 uz pogodak Andresa Inieste unatoč oštroj Nizozemskoj i lošem suđenju Howarda Webba. Patili smo, ali vrijedilo je i snovi su postali realnost. Čestitke prvacima!, piše Marca.

Niti seviljski Estadio Deportivo nije podlegao euforiji. "Espanha, Campeon del Mundo" stoji u čast svjetskim prvacima. Seviljski dnevnik se ipak ne osvrće na arbitražu Howarda Webba. "U pravoj agoniji, u produžetku pogotkom čarobnjaka Andresa Inieste, Španjolska je nagrađena za svoj nogomet i osvojila je naslov prvaka Europe. Pobijedila je Nizozemsku koja je bila daleko od svog uobičajenog nogometa", piše Estadio Deportivo.

Nešto suzdržaniji u slavlju je Equipo iz Zaragoze koji se vrlo brzo okrenuo i drugim stvarima i španjolski naslov više nije udarna vijest već su to izjave nogometaša Zaragoze Mattea Continija i Marca Pereza. Ipak, španjolski uspjeh nije nevidljiv.

El Mundo Deportivo s velikom slikom španjolskog slavlja i Ikera Casillasa s trofejom pobjednika piše: "Iniesta je odlučio veliki susret i donio Španjolskoj prvi naslov svjetskog prvaka. Uspjela je Španjolska zadržati agresivne tulipane i unatoč tome što ih je Howard Webb poštedio isključenja sve do 108. minute. Drugi veliki junak ovog finala je Iker Casillas".

Barcelonski Sport nije propustio istaknuti ulogu Barceloninih igrača. "Španjolska je prekinula kletvu i napokon stigla do naslova prvaka. Pobjeda svih španjolskih igrača, ali ponajviše Barceloninih kojih je osam činilo ovu sjajnu momčad odličnih igrača i prije svega prijatelja."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!