Nogomet

Poklepović: "Čop si je otvorio vrata"

Ivana Strahija • utorak, 21.09.2010.
Poklepović: "Čop si je otvorio vrata"
Foto: Ivana Strahija

Čop je u utorak u Kupu u Ladanju Donjem dobio priliku u prvoj postavi Hajduka i iskoristio ju je na najbolji mogući način, postigavši čak šest golova.

Ono što nije uspjelo Dinamu i Rijeci uspjelo je Rudaru 47, županijskom ligašu iz Ladanja Donjeg u Varaždinskog županiji. Petrić i Tekić su naime dvaput zatresli mrežu splitskog kluba i tako se upisali u povijesne knjige u Ladanju Donjem.

No, pobjeda Splićana bila je neminovna, dosta bi im za pobjedu bilo i prvih 12. minuta, u kojima su došli do 4:0. Trener-igrač Rudara 47 Dalibor Možanić je o tome rekao: "Jasno je da Hajduk u ovakvim susretima igra opuštenije, pa mu više toga ide od ruke. Ja samo mogu čestitati protivnicima na odličnoj utakmici i reći da su oni moj osobni favorit, i po meni najbolji hrvatski klub."

Trener Bilih Stanko Poklepović uzvratio je kompliment i bio pun pohvala za domaćine: "U ovakvim utakmicama uvijek idemo u nepoznato, a ovdje nas je dočekala prekrasna atmosfera. Mislim da domaćin nije zaslužio toliki poraz, drago nam je što smo uveličali njihovu proslavu. Sve čestitke idu organizatoru."

Možanić je dodao kako je njegov klub u pripremi utakmice u stvari najviše radio na uređenju igrališta: "Sredili smo travnjak u potpunosti i to je nešto što nam ostaje za cijelu sezonu. Mi smo napravili veliki uspjeh ulaskom u 1/16 finala Kupa, a sad imamo želje i snage da se pokušamo izboriti i za prvo mjesto prvenstvene tablice."

Od Hajdukovih 10 golova šest je postigao Duje Čop. I inače je u Hajdukovih prvih 11 većina igrača bila van standardne postave, pa nas je interesiralo je li netko Špaci zapeo za oko: "Obično se govori o prvih 11, pa još pet – šest standardnih, no ja imam 20 standardnih igrača. Čop do sada nije baš igrao, imamo Vukušića koji je pravi centarfor i koji zabio šest golova ove sezone. No, Čop si je danas otvorio vrata i koristit ćemo ga", odgovorio je Poklepović.

Već u subotu će Hajduk opet imati posla s momčadi iz Varaždinske županije, na Poljud mu naime u devetom kolu prvenstva stiže Varaždin: "Varaždin je uvijek neugodan protivnik, istina, malo su me razočarali protiv Splita, no vrlo su se brzo oporavili od teškog poraza i krenuli prema vrhu tablice. Mislim da je iznimno važna stvar povratak Vugrinca u tu ekipu, on je autoritet i igranjem i ponašanjem. Bit će nam teška utakmica protiv Varaždina, imamo jako gust raspored i morat ćemo se pomučiti da damo 100 posto. Četiri dana nakon Varaždina stiže nam Anderlecht. MI jesmo napravili europski iskorak, ali želimo više, pa ćemo i za tu utakmicu morati biti spremni."

Hrvatski kup

1/16 finala

Marsonia 19091:2Osijek
Rudar-472:10Hajduk
Karlovac 19195:0Moslavina
Opatija0:1Slaven Belupo
Vrbovec0:2Zagreb
Slavija Pleternica3:4 *Šibenik
Rudeš0:3Cibalia
Lokomotiva1:2Inter-Zaprešić
Graničar Županja0:2Pomorac
Suhopolje3:1Segesta
Zagora2:4 *HAŠK
Međimurje3:1Konavljanin
Istra 19613:1Hrvatski dragovoljac
Zadrugar0:6Dinamo
BSK Bijelo Brdo0:2Varaždin
Nosteria2:4Rijeka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • kraljetina22.09.2010. u 16:27
    vise vrijedi jedan gol u europi nego sest protiv amatera, a cop moze igrati u prvih 11 kad ima volje za igrom
    kraljetina
  • Obrisan korisnik22.09.2010. u 13:04
    zabija bi i ahmad 5 komada da je dobija priliku... samo za razliku od tuje čepa, ahmad "si nebi otvoria vrata" pomoću toga... špaco zna svoj posa, ima veliko iskustvo, ali po meni njegov je problem šta nije neki autoritet, i zato se svaka budala istresa na njega i traži smjenu... Kad je reja gubija... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.09.2010. u 08:07
    ma purgeri lijepo vas molim špacu mi ne dirajte......on zna bit nekad malo kontradiktoran sam sebi ali je on uz ibru srce i duša i pluća i sve od ovog kakvog-takvog hajduka kojeg gledamo ove godine....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.09.2010. u 07:50
    To kaj kaze Vabec. Neki dan nema nikog za uvest u igru, a svi su mu umorni od prvih 11. Sad odjednom ima 20igraca. Eh moj Spaco kad ide onda je sve bajno, a kad steka onda je cijeli svijet protiv vas...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.09.2010. u 06:36
    da.prije nekoliko dana ste nas informirali o tom da vam je klupa prekratka a sad ih ima 20 standardnih.hahahaha........JADNO
    Obrisan korisnik