Nogomet

Osijek teže, Karlovac lakše

Mario Plavčić • utorak, 21.09.2010.
Osijek teže, Karlovac lakše
Foto: Davor Sajko

Nogometaši Osijeka i Karlovca uspješno su preskočili prepreke u šesnaestini finala Hrvatskog nogometnog kupa. Osječani su teže od očekivanog svladali MV Croatiju u Slavonskom Brodu, dok su Karlovčani "petardom" deklasirali Moslavinu...

Osječki prvoligaš gostovao je u Slavonskom Brodu na stadionu "Stanko Vlajnić Dida" kod drugoligaša MV Croatije i pobijedio rezultatom 1:2. Bijelo-plavi su bili u grču veći dio utakmice, no ipak su izbjegli senzaciju.

Gosti su poveli pogotkom Miličevića iz jedanaesterca kojeg je izborio Barišić. Na 0:2 povisio je Jugović na asistenciju vrlo raspoloženog Miličevića. U tim trenucima činilo se da je utakmica odlučena u korist Osijeka, no domaćini se nisu predavali, a to im se isplatilo u 43. minuti kada je Dinković postigao pogodak za 1:2. Ipak, Osječani su u nastavku održali prednost i u konačnici izborili iduću rundu natjecanja, iako je Gavrić u samoj završnici zaradio i drugi žuti karton.

Karlovčani su bez većih poteškoća preskočili Moslavinu s konačnih 5:0 iako je rezultat mogao biti i uvjerljiviji. Trećeligaš je pao već u šestoj minuti - Štefančić je krenuo sam prema vratima i srušen je na ivici šesnaesterca, a gostujući igrač Radić zaradio je isključenje. Iz tog prekida pao je pogodak, a strijelac je bio Husić.

Do poluvremena Karlovčani su postigli još dva pogotka, a strijelci su bili Šipić i Špišić. U drugom dijelu teško se ozlijedio Golem, a radi se o ozljedi zgloba. Zanimljivo je da Golema nitko nije zamijenio i domaći su od 51. minute igrali s desetoricom.

Igrači Moslavine nastavili su s grubom igrom, a to im se osvetilo u 80. minuti kada su zaradili i drugi crveni karton. Iz ovog prekida Karlovčani povećavaju vodstvo, strijelac je ponovno Husić. Duboko u sudačkoj nadoknadi domaći su postigli i peti pogodak, a strijelac je bio Batarelo.

Hrvatski kup

1/16 finala

Marsonia 19091:2Osijek
Rudar-472:10Hajduk
Karlovac 19195:0Moslavina
Opatija0:1Slaven Belupo
Vrbovec0:2Zagreb
Slavija Pleternica3:4 *Šibenik
Rudeš0:3Cibalia
Lokomotiva1:2Inter-Zaprešić
Graničar Županja0:2Pomorac
Suhopolje3:1Segesta
Zagora2:4 *HAŠK
Međimurje3:1Konavljanin
Istra 19613:1Hrvatski dragovoljac
Zadrugar0:6Dinamo
BSK Bijelo Brdo0:2Varaždin
Nosteria2:4Rijeka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!