Nogomet

Prošli HAŠK i Suhopolje

Mirza Seferagić • srijeda, 22.09.2010.
Prošli HAŠK i Suhopolje
Foto: Sandro Donda

U ostalim utakmicama 16-ine finala Kupa odigranim u srijedu bilo je očekivanih rezultata. Drugoligaš Suhoplje izbacio je sisačku Segestu, dok je HAŠK nadigrao Zagoru iz Unešića nakon produžetaka. Međimurje je rutinski odradilo posao protiv Konavljanina, a Pomorac je slavio u gostima protiv Graničara.

U Suhopolju su domaćini dočekali sisačku Segestu i uvjerljivo slavili s 3:1. Domaći su bili puno bolji te su zasluženo pobijedili. Poveli su domaći već u prvoj minuti susreta preko Marka Zelenike, a na 2:0 u 43. minuti povisio je Dimitrijević. Konačno razrješenje svih dvojbi donio je Marko Lepinjica u 55. minuti. Gosti su uspjeli tek ublažiti poraz u 87. minuti preko Ešegovića. Pobjeda domaćina mogla je biti i izraženija, ali nisu uspjeli realizirati jedanaesterac u 90. minuti susreta.

U Županji je domaći Graničar dočekao Pomorac, a slavili su gosti s 2:0. Gosti su poveli u 32. minuti, a strijelac je bio Anto Pejić. Konačan rezultat utakmice možda bi bio i drugačiji da su domaći uspjeli realizirati kazneni udarac u 38. minuti, ali to se nije dogodilo. Kazna je stigla u 67. minuti kada Marin Perić postavlja konačnih 2:0 te tako odvodi svoju momčad u sljedeći krug natjecanja.

INCIDENT U UNEŠIĆU

Nakon završetka utakmice u Unešiću između Zagore i HAŠK-a došlo je do napada na sudačku četvorku, a veće nerede spriječila je interventna policija. Suce je napala nekolicina domaćih navijača te nekoliko članova rukovodstva domaće momčadi. Gostujući igrači nisu bili napadnuti te su mirno napustili teren.

U Čakovcu su se sastali Međimurje i Konavljanin, a domaći su bili vrlo uvjerljivi te su slavili s 3:1. Domaćini su bili puno bolja momčad te su stalno imali premoć na terenu. Poveli su već u trećoj minuti preko Marijana Vuke. U 24. minuti već je 2:0, a strijelac je bio Brazilac u redovima domaćina Cicero Lima. Nadu gostima donosi Slađenko Marić zgoditkom u 53. minuti, no Vuka svojim drugim pogotkom na utakmici potvrđuje prolaz svoje momčadi. Bila je ovo potupno zaslužena pobjeda domaćina.

Zagora je u Unešiću dočekala HAŠK, a utakmica je otišla u produžetke nakon kojih su zadovoljniji bili gosti. No, domaći su bolje započeli utakmicu te su poveli u 25. minuti preko Alfirevića. Gosti ipak uspijevaju do kraja prvog poluvremena poravnati rezultat, a strijelac je bio Boris Gavrić u 40. minuti. U 60. minuti gosti vode. Za goste je pogodio Goran Jurakić, no u 73. minuti domaći se vraćaju te poravnavaju na 2:2, a strijelac je opet bio Alfirević.

Samo sedam minuta kasnije domaći ostaju s igračem manje "zahvaljujući" Frani Grbeši koji je u svega dvije minute zaradio dva žuta kartona, prvi zbog prigovora, a drugi zbog simuliranja, te je morao napustiti teren. Do isteka 90. minuta nije bilo pogodaka te se utakmica nastavila u produžecima.

U 107. minuti gosti ponovno vode zahvaljujući autogolu Ive Maleša, a konačnih 4:2 u 120. minuti postavio je Ivan Kovačević te je tako osigurao prolaz svoje momčadi u jednoj nimalo lakoj utakmici protiv solidnog domaćina. Spomenimo kako su domaći u 120. minuti ostali bez još jednog igrača, a ovaj put crveni karton zaslužio je Ante Milić. Prvi žuti karton zaradio je nakon prigovora glavnom sucu utakmice, a drugi žuti karton zaradio je u istoj minuti nakon protestnog udaranja lopte dok je igra bila prekinuta.

Hrvatski kup

1/16 finala

Marsonia 19091:2Osijek
Rudar-472:10Hajduk
Karlovac 19195:0Moslavina
Opatija0:1Slaven Belupo
Vrbovec0:2Zagreb
Slavija Pleternica3:4 *Šibenik
Rudeš0:3Cibalia
Lokomotiva1:2Inter-Zaprešić
Graničar Županja0:2Pomorac
Suhopolje3:1Segesta
Zagora2:4 *HAŠK
Međimurje3:1Konavljanin
Istra 19613:1Hrvatski dragovoljac
Zadrugar0:6Dinamo
BSK Bijelo Brdo0:2Varaždin
Nosteria2:4Rijeka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • LeBronWade22.09.2010. u 22:34
    Ajmo Suhopolje
    LeBronWade