Rukomet

Zagrebaši zaključuju gostujuću seriju

Ivor Krapac • četvrtak, 07.10.2010.
Zagrebaši zaključuju gostujuću seriju
Foto: Kristijan Komarica

Rukometaši zagrebačkog Croatia osiguranja u skraćenom tjednu nastavljaju niz gostovanja u Ligi prvaka. Momčad Nenada Kljaića u subotu je bila u Sarajevu i uzela samo bod protiv Bosne, a pet dana kasnije čeka ih nastup u Sankt Peterburgu, gdje će pokušati popraviti dojam...

Prije nego će idućeg vikenda igrati kod kuće protiv Ciudad Reala, hrvatski prvaci morat će proći još jedan gostujući izazov na početku najjačeg klupskog kontinentalnog natjecanja. Kao i u Constanti i Sarajevu, Zagrebaši će i u Sankt Peterburgu biti favorit, no 26:26 protiv Bosne pokazalo je da ponekad to ne znači previše - ukoliko pristup nije pravi, što su u redovima CO-a i priznali nakon utakmice.

Do puta u Rusiju nije bilo previše vremena, a u tih nekoliko dana nije se stiglo zaboraviti na Sarajevo. Osim analize suđenja slovenskog para zbog kojeg su u klubu najavili službenu žalbu EHF-u, stigla je i najava kazni ukoliko se igrači ne trgnu, a direktor Bartol Kaleb to je opisao kao poticaj da se izdanje od proteklog vikenda ne ponovi. Da se u Sankt Peterburgu izbjegne takav rasplet, puno jakih Zagrebovih aduta morat će pokazati više nego prije pet dana.

U Sarajevu su pravi bili Šego i Štrlek, u prvom poluvremenu i Špiler, no pokazalo se da to nije dostatno da se opravda očekivanja. Glavni problem CO-a je i dalje u vanjskoj liniji, Balić, Tonči Valčić i Kopljar morat će dati više, a niti 5-1 u obrani protiv Bosne nije izgledalo kako treba, daleko od uvjerljivosti s kojom je slomljena Constanta, kada su se Zagrebaši i na tom kraju terena bacali "na glavu" - protiv momčadi Irfana Smajlagića je Šego prečesto bio kao na streljani.

Uhvatiti nekakvu konstantu morat će se što prije jer se sezona već zahuktala, a u Ligi prvaka uvijek možeš nastradati ukoliko nisi pravi. Zagrebaši će stoga morati biti na pravoj razini i protiv ruskog doprvaka, koji je u prvom kolu kod kuće slomio upravo Bosnu (32:27) i time pokazao da se može boriti za drugi krug. Proteklog vikenda, ponovno u svojoj dvorani, nisu mogli protiv Ciudad Reala (32:23), ali drugačiji rezultat u toj utakmici bio bi senzacija.

Momčad koju vodi Dmitrij Torgovanov, bivši ruski reprezentativni kružni napadač, u svojim redovima gotovo da nema stranaca, izuzev dvojice Ukrajinaca (Artem Višnevsky, Sergiy Ostrouško). Torgovanov je veliko ime na klupi, dakako, iz dana dok je bio na terenu, trenerski se još mora dokazati, a od igrača koje ima na raspolaganju izdvaja se ruski reprezentativni vratar Aleksej Kostigov, jedan od rijetkih članova nacionalne momčadi koji nije u Čehovskim Medvedima.

Medvedi su u Rusiji već sezonama nedodirljivi, dok Sankt Peterburg tek traži svoje mjesto pod suncem. U dosadašnja dva kola skupine D posebno su se istaknuli desno krilo Aleksej Šindin, koji je Bosni utrpao devet golova, te lijevi vanjski Eldar Nasirov, s po pet pogodaka protiv sarajevske momčadi i u subotu protiv Ciudad Reala. No, izuzmemo li Kostigova na vratima, ipak je riječ o sastavu bez prave zvijezde, koji do iznenađenja može jedino momčadski.

Zagrebaši su vjerojatno protekle subote naučili lekciju i pripremili se da ovog puta takvog iznenađenja ne bude, no sve će reći teren, s početkom u 17 sati po našem vremenu.

Liga prvaka, skupina D, treće kolo:
Sankt Peterburg - Croatia osiguranje Zagreb (17 h)

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

St. Peterburg28:35RK Zagreb
Bosna BH Telecom23:35Flensburg
Atletico de Madrid34:28CSM Constanta
1Atletico de Madrid 10303:236+6717
2Flensburg 10288:249+3916
3RK Zagreb 10303:261+4214
4Bosna BH Telecom 10222:286-645
5CSM Constanta 10261:302-414
6St. Peterburg 10259:302-434

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.10.2010. u 12:34
    sad moraju dobit,nemaju opravdanja za neuspjeh.
    Obrisan korisnik