Rukomet

Teško gostovanje za Podravku

Josip Piršljin • subota, 23.10.2010.
Teško gostovanje za Podravku
Foto: Kristijan Komarica

U trećem kolu Lige prvakinja rukometašice Podravke Vegete idu na još jedno teško gostovanje. Nakon poraza u Mađarskoj protiv Györa, Koprivničanke u nedjelju igraju u Rusiji protiv Zvezde iz Zvenigoroda.

Podravka nije dobro krenula ove sezone u Ligi prvakinja pošto su izgubile i u prvom i u drugom nastupu. Na otvaranju natjecanja u Koprivnici bolje od njih bile su rukometašice slovenskog Krima, a u drugom kolu upisale su poraz i protiv Györa u gostima. Niti u trećoj utakmici u skupini D od Podravkašica se ne očekuje puno bolji rezultat jer igraju protiv jako neugodne Zvezde koja je 2008. osvojila Ligu prvakinja, a godinu ranije i Kup EHF-a.

Premda Ligu prvakinja ne igraju u Zvenigorodu nego u Čehovu, rukometašice Zvezde izuzetno su jake na domaćem parketu. To su dokazale u prvom kolu kada su slavile protiv Györa rezultatom 31:28. U drugom susretu u skupini poražene su u Ljubljani od Krima 37:32, te će protiv Podravke tražiti nova dva boda kako bi ostale u igri za prolaz u četvrtfinalnu skupinu.

Podravka je u Mađarskoj unatoč porazu odigrala dobru utakmicu. Protiv finalistica Lige prvakinja iz 2009. godine odlično su se držale do samog kraja i bile u prilici osvojiti barem bod, no domaćin je bio koncentriraniji i pobijedio 27:25. U klubu znaju da ih u Rusiji ponovno čeka težak posao, no ako ponove igru iz Györa, uz malo sreće mogu doći do prvih bodova ove sezone. Trener Zvezde Jevgenij Trefilov složio je odličnu ekipu u kojoj posebnu pažnju treba obratiti na glavnu pucačicu Ljudmilu Postnovu.

Neven Hrupec, trener Podravke, očekuje tvrdu utakmicu: "Zvezda je izuzetno jaka na domaćem parketu. Riječ je o tjelesno moćnoj ekipi s visokim igračicama i u Rusiji će nam biti jako teško. Nastojat ćemo tokom cijele utakmice držati visoki ritam i brzom igrom parirati Ruskinjama", rekao je. "Jedna je njihova golmanica ozlijeđena i tu vidim našu šansu, ukoliko će naše vratarke biti na visini. Nadam se da u Rusiji možemo doći do bodova, iako je to do sada rijetko tko uspio", zaključuje Hrupec.

Susret Zvezde i Podravke na rasporedu je u nedjelju u 14 sati, a ženski sudački par čine Malene Krolokke Lythje i Karina Christiansen iz Danske.

Liga prvakinja - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Krim Mercator30:34Győri Audi ETO KC
Zvezda Zvenigorod29:26Podravka Vegeta
1Győri Audi ETO KC 5157:132+258
2Krim Mercator 5160:146+148
3Zvezda Zvenigorod 6170:197-274
4Podravka Vegeta 6168:180-122

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!